Home » Blog » Efoilen – wil ik een Efoil kopen?

Efoilen – wil ik een Efoil kopen?

Wij leggen uit wat Efoilen of E-foilen is, en zorgen dat je goed voorbereid een Efoil kopen gaat. Omdat ook watersporters steeds op zoek gaan naar manieren om sneller te gaan, wordt er veel tijd gestoken in ontwikkeling van producten.
De nieuwe trend in de watersport is het foilen. Een foil kan tijdens verschillende watersporten worden gebruikt. Denk aan windfoilen en foilsurfen.
Wil je het jezelf makkelijk maken dan kan je misschien gaan Efoilen. Een Efoil is een leuke manier om je te verplaatsen over het water. Wanneer je over voldoende ‘gevoel’ beschikt, kan je Efoilen leren in een uurtje. Je hebt natuurlijk meer tijd nodig om er echt vertrouwd mee te raken.

Efoilen is vrij nieuw, maar Decathlon brengt al de Takuma Efoil op de markt voor een breed publiek. Ook zijn er andere leveranciers die Efoils leveren.

Een Efoil kopen

We begrijpen dat een Efoil kopen een aanslag op je beurs is. Kan je het betalen dan koop je wel iets waar je veel fun mee kunt hebben.
Het aanbod is nog niet zo groot, maar zal steeds groter worden is onze verwachting.

Verder kwamen we nog een heel mooi elektrisch supboard tegen van MKIU. Mooi is natuurlijk persoonlijk maar deze Efoil is zeker iets om naar te kijken.

De E-foil van MKIU is een plaatje om te zien. Wij vinden het de mooiste Efoil die tegenwoordig op de markt is.

Wat is Efoilen?

Met Efoilen sta je op een board, onder dit board zit een foil en aan deze foil zit een klein motortje met een schroef. Deze schroef zorgt voor de voortstuwing. Door de juiste techniek te gebruiken wordt je met board en al uit het water getild. De foil blijft deels onderwater. Doordat je op deze manier heel weinig weerstand hebt zal de snelheid toenemen. Je ‘vliegt’ als het ware met je board over het water. De vleugels aan de foil zorgen voor de opwaartse kracht.

Waar moet je op letten bij Efoilen?

Iedereen kan Efoilen, maar er zijn wel wat dingen waar je op moet letten. Het Efoilen is niet moeilijk, maar vereist wel enige oefening. Je zal moeten leren je balans te jouden op het board. Met een afstandsbediening regel je de snelheid. Maar met je lichaam regel je wanneer het board uit het water komt en weer op het water, dit vereist enige oefening. Ook het sturen doe je met je lichaam.

Er worden op veel plaatsen lessen aangeboden. Deze lessen doe je op een gehuurde Efoil. Misschien een overweging om één of meerdere lessen te nemen voordat je zelf een Efoil kopen gaat.

Verder is het zo dat je geen vaarbewijs nodig hebt, omdat de krachtbron weinig vermogen heeft. Wel bestaan er op het water (gedrags)regels waaraan je je te houden hebt. Voor je eigen veiligheid is het goed de juiste (beschermende) kleding te dragen.

Veel gestelde vragen

Wat kost een Efoil?

Tot voor kort kostte een Efoil boven de 10.000 Euro. Tegenwoordig koop je er al één voor rond de 6000 Euro. De verwachting is dat de prijzen nog verder zullen dalen omdat het een nieuw product is en de markt zal groeien.

Gerelateerde berichten

Windfoilen – de nieuwe rage?

nv-author-image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *