☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Efoil kopen? Alle info over efoilen en de beste efoils op een rij!

Wij leggen uit wat Efoilen of E-foilen is, en zorgen dat je goed voorbereid een Efoil kopen gaat. Omdat ook watersporters steeds op zoek gaan naar manieren om sneller te gaan, wordt er veel tijd gestoken in ontwikkeling van producten.
De nieuwe trend in de watersport is het foilen. Een foil kan tijdens verschillende watersporten worden gebruikt. Denk aan windfoilen en foilsurfen.
Wil je het jezelf makkelijk maken dan kan je misschien gaan Efoilen. Een Efoil is een leuke manier om je te verplaatsen over het water. Wanneer je over voldoende ‘gevoel’ beschikt, kan je Efoilen leren in een uurtje. Je hebt natuurlijk meer tijd nodig om er echt vertrouwd mee te raken.

Efoilen is vrij nieuw, maar Decathlon brengt al de Takuma Efoil op de markt voor een breed publiek. Ook zijn er andere leveranciers die Efoils leveren.

Een Efoil kopen

We begrijpen dat een Efoil kopen een aanslag op je beurs is. Kan je het betalen dan koop je wel iets waar je veel fun mee kunt hebben.
Het aanbod is nog niet zo groot, maar zal steeds groter worden is onze verwachting.

Verder kwamen we nog een heel mooi elektrisch supboard tegen van MKIU. Mooi is natuurlijk persoonlijk maar deze Efoil is zeker iets om naar te kijken.

De E-foil van MKIU is een plaatje om te zien. Wij vinden het de mooiste Efoil die tegenwoordig op de markt is.

Wat is Efoilen?

Met Efoilen sta je op een board, onder dit board zit een foil en aan deze foil zit een klein motortje met een schroef. Deze schroef zorgt voor de voortstuwing. Door de juiste techniek te gebruiken wordt je met board en al uit het water getild. De foil blijft deels onderwater. Doordat je op deze manier heel weinig weerstand hebt zal de snelheid toenemen. Je ‘vliegt’ als het ware met je board over het water. De vleugels aan de foil zorgen voor de opwaartse kracht.

Ontwikkelingen op het gebied van foilen

De foil wordt ook wel hydrofoil genoemd. Het principe van hydrofoilen is niet nieuw, maar door meer kennis en betere materialen lijkt het alsof de ontwikkeling de afgelopen jaren een enorme vlucht heeft genomen.

Steeds meer producten komen beschikbaar voor consumenten en worden ook nog eens steeds meer betaalbaar. Is een Efoil nog te duur, dan kan je ook denken aan windfoilen of wingfoilen.

Waar moet je op letten bij Efoilen?

Iedereen kan Efoilen, maar er zijn wel wat dingen waar je op moet letten. Het Efoilen is niet moeilijk, maar vereist wel enige oefening. Je zal moeten leren je balans te jouden op het board. Met een afstandsbediening regel je de snelheid. Maar met je lichaam regel je wanneer het board uit het water komt en weer op het water, dit vereist enige oefening. Ook het sturen doe je met je lichaam.

Er worden op veel plaatsen lessen aangeboden. Deze lessen doe je op een gehuurde Efoil. Misschien een overweging om één of meerdere lessen te nemen voordat je zelf een Efoil kopen gaat.

Verder is het zo dat je geen vaarbewijs nodig hebt, omdat de krachtbron weinig vermogen heeft. Wel bestaan er op het water (gedrags)regels waaraan je je te houden hebt. Voor je eigen veiligheid is het goed de juiste (beschermende) kleding te dragen.

Efoil of Electric Foils van Takuma

Takuma is een Frans bedrijf wat onder ander Efoils of zoals zij het noemen Electric Foils ontwikkelt. Decathlon is een van de (web)winkels waar je deze Takuma Efoil kan kopen.

Wat wij een leuke ontwikkeling vinden is dat Takuma een modulaire Efoil hebben ontwikkeld. Het modulaire zit hem in het feit dat je de motor tussen de mast van de foil uit kan halen. Daarna zet je de foil zonder motor weer in elkaar.

Op deze manier heb een een board die je op meerdere manieren kunt gebruiken. Dat is fijn, want de accu van je motor gaat maar 70 tot 90 minuten mee.
Zonder de motor kan je het board ook als SUPfoil, Wingfoil of Wakefoil gebruiken.

Natuurlijk performt dat niet zo goed als boards die speciaal voor één van deze sporten is ontwikkeld. Het board moet immers wel de accu kwijt kunnen, dus zal een wat minder ideale vorm hebben.

Fliteboard de best verkochte Efoil van Flite

Het merk Flite is gespecialiseerd in Efoilen. Zij hebben meerder Efoil modellen. hiervan is de Fliteboard de meest bekende. Naast de Fliteboard leveren ze ook de PRO, ULTRA en de AIR.

De verschillende modellen hebben allemaal zo een beetje dezelfde prijs, afhankelijk van de configuratie kan de prijs nog oplopen. Je bent sowieso meer dan 10.000 Euro kwijt. Dat dit voor veel mensen niet zo een probleem is blijkt uit het feit dat ze de vraag amper aan kunnen.

Efoil Onderhoud

Water en elektriciteit is natuurlijk een slechte combinatie. Dat betekent dat je extra zorg moet besteden aan jouw Efoil nadat je hem gebruikt hebt. Het is tenslotte een dure aanschaf dus daar wil je zo lang mogelijk van genieten.
Na gebruik kan je de motor en vin goed droog en schoon maken.

Veel gestelde vragen

Wat kost een Efoil?

Tot voor kort kostte een Efoil boven de 10.000 Euro. Tegenwoordig koop je er al één voor rond de 6000 Euro. De verwachting is dat de prijzen nog verder zullen dalen omdat het een nieuw product is en de markt zal groeien.

Gerelateerde berichten

Windfoilen – de nieuwe rage?
Seascooter of onderwaterscooter



Redactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.