☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Sup’s ~ trends en ontwikkelingen

Sinds de eerste sup’s op de markt kwamen hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan. In dit artikel gaan we niet alle ontwikkelingen doornemen maar met name de laatste trends die we zien bij sup’s. Wat we zien is dat er bijna alle sup’s die op de markt komen opblaasbaar zijn. Dat komt omdat de techniek steeds beter wordt, waardoor de opblaasbare sup boards ook steeds stijver worden. Een klein deel van het aanbod hardboards.
Waar wat zijn nu de laatste trends in sup’s, deze gaan we met je doornemen.

De laatste trends in sup’s

Waren sup’s in het verleden een ‘beetje saai’ qua grafisch design, tegenwoordig hoeft dat niet meer zo te zijn. Er komen steeds meer sup’s op de markt met een prachtig grafisch design. Sommige merken onderscheiden zich door de hele portfolio aan producten herkenbaar in hetzelfde design uit te voeren. We noemen b.v. MOAI en Aqua Marina sup’s, maar er zijn ook aanbieders die voor compleet verschillende grafisch ontwerpen gaan.

Een andere trend is dat er steeds meer de kleur zwart/grijs wordt gebruikt. Waren vroeger de planken voornamelijk wit met blauw of een ander vrolijk kleurtje. Zwart is tegenwoordig ‘hot’.
Bekijk hieronder maar eens het aanbod.

Technische ontwikkelingen

Wat we zien is dat de ‘dropstitch’ techniek steeds beter wordt. De dropstitch is de techniek waarmee door draden de boven en onderkant van de sup met elkaar verbonden zijn. Doordat het mogelijk is steeds meer draden per inch te gebruiken wordt het board stijver.
Het merk Mistral heeft bijvoorbeeld met de Mistral Coral 10’5 een board waarbij 13.600 stiksels per inch wordt gebruikt in plaats van de gebruikelijke 12.000. Dat is 12,5% meer en zorgt ervoor dat het board superstijf wordt, zeker in combinatie met de geringe dikte.

Deze Mistral Coral is een voorbeeld van een supboard die zowel technisch als grafisch heel modern is. Dit is echt een ‘next level’ sup.

Sup’s en accessoires

Wat we ook zien is dat het pakket aan accessoires steeds uitgebreider en meer van deze tijd wordt. Het grote voorbeeld is de Sportstech WBX. Deze wordt geleverd met wel zeer compleet pakket aan accessoires. Denk hierbij aan een Drybag met led verlichting en bluetooth speakers en een action cam houder.

sup's - trend - coole accessoires

Wat gaat de toekomst ons brengen?

Voorspellen is altijd moeilijk, maar zeker is dat de ontwikkelingen door blijven gaan. Wat zal de toekomst ons brengen? Het zou zo maar kunnen dat er sup’s op de markt komen waarbij je deze kunt personaliseren met je eigen grafisch design. Wat dacht je van ingebouwde bluetooth speakers en/of led lampjes?
Wie het weet mag het zeggen 😉Redactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.