☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Deze tips moet u beslist volgen voordat u uw eerste sportweddenschappen op zwemwedstrijden afsluit

Zwemmen is niet alleen een uiterst gezonde vrijetijdsbesteding voor mensen die last hebben van hun rugspieren, maar het is ook een professionele sport die alles eist van zijn volgelingen. Vroege trainingstijden, voordat de respectievelijke zwembaden overdag in bedrijf gaan, zijn standaard en ook anderszins lange reizen naar wedstrijden zijn geen alternatief als men werkelijk op hoog niveau wil zwemmen. Het is tenslotte ook een uiterst populaire sport op de Olympische Spelen.

Zelfs als sommige aanbieders van weddenschappen zwemmen niet als voorspellingssport in hun programma opnemen, kunt u toch verwachten dat in ieder geval grote evenementen zoals de Olympische Spelen dienovereenkomstig worden gehonoreerd en er weddenschapsmarkten worden aangeboden. De mogelijkheid om gratis beste free bets te plaatsen op zwemwedstrijden bestaat wel degelijk bij deze of gene bookmaker, wat duidelijk wordt op deze website. Zo kan elk groot kampioenschap nog spannender worden.

De belangrijkste 4 weddenschappen voor zwemwedstrijden

De winnaarsweddenschap spreekt zeker voor zich. Hier moeten wedders de wedstrijd analyseren en de potentiële winnaar bepalen. Soms zijn er duidelijke favorieten voor de eerste plaats, maar bij zwemmen zijn er altijd spannende head-to-head wedstrijden en vuistspringende verrassingen.

Nauw verbonden met de winnaarsweddenschap zijn de plaatsingsweddenschappen. In de regel is het niet nodig te wedden op de exacte plaatsing van een zwemmer op het einde. Dit is nauwelijks mogelijk in een sport waar honderdsten van seconden op het spel staan. Er moet veeleer worden gewed op de vraag of een zwemmer bij de eerste drie of vijf plaatsen in de eindstrijd kan zwemmen. Vooral bij wereld- en Europese kampioenschappen en bij de Olympische Spelen is dit soort weddenschappen vaak gekoppeld aan het winnen van een medaille.

Bij recordweddenschappen gaat het daarentegen niet om de winnaar van een race, maar om het feit of er een nieuw record is gevestigd. Het maakt niet uit welke zwemmer verantwoordelijk is voor dit record. Normaal gesproken gaat het om een wereldrecord, maar de precieze voorwaarden zijn dan te achterhalen in het wedaanbod bij de bookmaker.

Bij Head2Head weddenschappen komen altijd twee zwemmers tegen elkaar uit in een race en de wedder bepaalt slechts de individuele winnaar van dit duel. Beiden kunnen op de laatste twee plaatsen eindigen, maar de weddenschap is toch gewonnen als de juiste keuze wordt gemaakt. Andere weddenschappen kunnen worden geplaatst op de vraag of een zwemmer kan doorgaan naar de Olympische finale van de beste acht zwemmers in zijn of haar discipline. In dit geval wordt geen rekening meer gehouden met het eindresultaat. Het gaat alleen om de kwalificatie voor de finale.

Het centrale belang van informatieverzameling

Bij zwemmen is de fysieke conditie van de zwemmer cruciaal. Zwemmen is een sport voor favorieten om te winnen, want hier zijn de topzwemmers vaak hopeloos superieur aan hun concurrenten. De weddenschapskansen zijn daarom zeer laag, maar het kan de moeite waard zijn om een aanzienlijk bedrag in te zetten op de favoriet. In ieder geval is het essentieel om actuele informatie te krijgen over de deelnemers aan de zwemwedstrijd, want vormschommelingen en blessures spelen hier een grote rol en kunnen plotseling een nieuwe favoriet opleveren. Deze informatie is te verkrijgen op het internet. De meeste sporters hebben een Instagram- of Twitterpagina en blijven die vullen met het laatste nieuws over hun conditie en training, al was het maar uit eigenbelang.

De informatie moet minstens twee maanden teruggaan, zodat een trend kan worden vastgesteld. Twee of drie weken zijn in de meeste gevallen niet genoeg. Gewoon de resultaten en tijden een keer combineren en zien welke ontwikkeling de zwemmer op dit moment doormaakt. Er moet ook aandacht worden besteed aan hoe de zwemmer het doet op verschillende locaties. Deze informatie kan oordeelkundig zijn als de race toch al open is. Maar zelfs met een duidelijke favoriet kunnen de omstandigheden soms drastisch veranderen.

Goed geldbeheer

Zorg altijd voor een overzicht van de geplande inzet. U moet een dagelijks, wekelijks en maandelijks budget vaststellen voor uw sportweddenschappen. Gebruik dit budget als basis voor uw weddenschappen. Denk na over een systeem van hoeveel geld moet worden ingezet in welke specifieke situatie. Voor een normale weddenschap moet ongeveer 2-4% van de totale bankroll worden ingezet. Het punt is dat uiteindelijk ook fases met veel verliezende weddenschappen moeten worden opgevangen zonder dat de bankroll opdroogt. Met een inzet van 2 % kunnen maximaal 50 weddenschappen worden afgesloten, met 4 % nog 25 weddenschappen. Met een inzet van 20 % kunnen slechts 5 sportweddenschappen worden afgesloten, wat wel eens tot verliesgevende weddenschappen kan leiden.

Verlies weddenschappen op lange termijn niet uit het oog

Vooral bij de Olympische Spelen is er meestal ook de mogelijkheid om te wedden op wie uiteindelijk de Olympisch kampioen wordt. Deze langetermijnweddenschap kan meestal voor het begin van het toernooi worden geplaatst. Maar voorzichtigheid is geboden, want ook op korte termijn kunnen zwemmers ziek worden en niet meer in het volle bezit zijn van hun krachten. Een dergelijke weddenschap kan zeker geplaatst worden, maar altijd pas nadat de toestand van de zwemmer minstens één keer in een voorronde duidelijk is geworden. Hier moeten weddenschappen niet te vroeg worden geplaatst, want dan heb je al snel een tip op de wedbrief die bijna onmogelijk wordt.

Eerlijke voorspellingskansen spelen

De wedkansen kunnen bijzonder goed bepaald worden bij Head2Head weddenschappen. Hier gaat het alleen tussen twee zwemmers om de individuele overwinning. De kansen moeten een solide uitbetalingssleutel van minstens 92-93% bereiken. Als u een bookmakervergelijking doet, zult u snel zien welke bookmakers zwemweddenschappen in gedachten hebben en navenant goede weddenschappen kunnen aanbieden. Dit zijn vaak de bekende namen in de branche, want alleen hier is het aanbod voor zwemweddenschappen überhaupt beschikbaar.

Conclusie over de beste sportweddenschappen voor zwemwedstrijden

Zwemwedstrijden zijn meestal in het programma van aanbieders van weddenschappen op internationaal niveau als wereld- of Europese kampioenschappen en op de Olympische Spelen opgenomen. Nationale kampioenschappen daarentegen komen niet bij de bookmakers terecht. Als u wilt wedden op zwemwedstrijden, moet u van het verzamelen van informatie een topprioriteit maken en hier de meeste aandacht aan besteden. De informatie over vorm en de meest recente prestaties kunnen in schril contrast staan met records en prestatiegegevens die wat langer teruggaan. Als je hier alle bronnen gebruikt, kun je zelfs een klein voordeel behalen ten opzichte van bookmakers die hun focus niet op zwemweddenschappen leggen.Redactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.