☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Allround sup boards

Allround sup boards

Allround sup boards

Sup boards | Allround sup boards | Touring sup boards | Sup boards voor kinderen

Allround sup boards

Allround supboards zijn supboards die geschikt zijn voor meerdere doeleinden. Dit zijn ook de meest verkochte boards en ze zijn bruikbaar onder alle omstandigheden. Dus ga je beginnen met suppen dan is een allround board de beste keuze.
In dit artikel vind je een uitgebreid overzicht van beschikbare boards, met reviews en de mogelijkheid om de specificaties van de boards te vergelijken. In iedere review geven we ook aan waar je de actuele aanbiedingen kunt vinden en kan je zien wat eventuele alternatieven zijn.
We beginnen met onze top 3. Alhoewel hier misschien niet het beste allround supboard voor jou tussen zou je ze toch in jouw overwegingen mee moeten nemen.

Top 3 allround supboards

Uit het enorme aanbod van allround sup boards is het zo goed als onmogelijk om een top 3 te kiezen die recht doet aan de specifieke wensen van iedereen. Toch hebben we een poging gedaan om de, in onze ogen, beste allround sup boards in het zonnetje te zetten. We leggen bij ieder allround supboard uit deze top3 dan ook uit waarom deze in dit rijtje met beste allround sup boards voor komt.

De Makani supboard staat in dit rijtje vanwege de betaalbare prijs, de kwaliteit en zijn eigentijdse kleurstelling. We schatten in dat deze in 2022 geïntroduceerde sup ook dit jaar weer erg populair wordt.
De all-time favorit is de Aqua Marina Fusion. Dit is waarschijnlijk het meest verkochte sup board aller tijden en dat is niet voor niets. Daarom hoort hij ook in deze top 3 thuis. Ondanks dat deze Fusion al een tijdje op de markt is, is dit nog steeds een hele goede koop.
Aangenaam verrast waren we toen in 2022 de Sportstech WBX 8 in 1 sup uit kwam. In eerste instantie door het verrassende, mooie en eigentijdse design (2 uitvoeringen). Lees ook onze Sportstech WBX review. Buiten dit mooie grafische design komt de Sportstech WBX ook nog eens als verrassend uitgebreid en modern pakket. Wat dacht je van extra’s als een kajak zitting, drybag + speakers en led’s en een mount voor een webcam? Dat alles buiten de andere accessoires die eigenlijk alle sup board sets wel hebben zoals peddels, pomp en vin. Deze hoort dus sowieso ook in de top 3 thuis.

Bekijk alle allround sup boards

Een allround supboard is misschien wel de meest populaire keuze als het gaat om het aanschaffen van een supboard. Maakt niet uit op welke manier je gaat suppen, met een allround supboard zit je altijd goed.

Suppen, oftewel Stand-Up Paddling, is een geweldige manier om de natuur te verkennen en te genieten van een ontspannende work-out. Een belangrijk aspect van suppen is het hebben van de juiste uitrusting, en een allround sup board kan een geweldige keuze zijn voor beginnende en gevorderde suppers. In deze blog zal ik meer vertellen over wat allround sup boards zijn, waarom ze zo populair zijn en waar je op moet letten bij het kiezen van een allround sup board.

Wat is een allround supboard en waarom zijn deze zo populair?

Allereerst, wat is een allround supboard? Zoals de naam al aangeeft, is een allround sup board een veelzijdig board dat geschikt is voor verschillende soorten water en vaardigheden. Deze boards hebben meestal een gemiddelde lengte en breedte en zijn stabiel genoeg om beginners te ondersteunen, maar ook wendbaar genoeg voor gevorderde suppers. Allround sup boards zijn ontworpen om te gebruiken op vlak water, golven en zelfs voor yoga-oefeningen op het water.

Waarom zijn allround supboards zo populair? Het antwoord is simpel: veelzijdigheid en stabiliteit. Allround sup boards zijn perfect voor beginners die nog niet zeker zijn van hun vaardigheden en die willen experimenteren met verschillende soorten water en activiteiten. Tegelijkertijd zijn allround sup boards ook geschikt voor meer ervaren suppers die op zoek zijn naar een board dat stabiel genoeg is om yoga-oefeningen te doen of om op kleine golven te surfen.

Bij het kiezen van een allround supboard zijn er een aantal factoren waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het gewichtslimiet van het board en ervoor te zorgen dat het geschikt is voor jouw gewicht. Daarnaast moet je ook kijken naar de breedte en dikte van het board, omdat dit invloed heeft op de stabiliteit. Een breder en dikker board is over het algemeen stabieler dan een smaller en dunner board.

Materialen

Een ander belangrijk aspect is het materiaal waarvan het board is gemaakt. De meeste sup boards zijn gemaakt van opblaasbaar materiaal of foam, maar er zijn ook boards die zijn gemaakt van epoxy. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te kiezen wat het beste past bij jouw behoeften en budget.
Tegenwoordig zijn de meeste boards opblaasbaar. Door de nieuwste technieken en materialen toe te passen doen deze opblaasbare sups niet onder voor de hardshell sups, terwijl je toch alle voordelen van een opblaasbare sup hebt.

Accessoires

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met de accessoires die bij het board worden geleverd, zoals een peddel, pomp en opbergtas. Een elektrische pomp kan heel gemakkelijk zijn.
Zorg ervoor dat je alle benodigde accessoires hebt om optimaal te kunnen genieten van jouw allround sup board. Vergeet daarbij ook niet de juiste sup kleding aan te schaffen.

Samengevat

Al met al biedt een allround sup board de perfecte balans tussen stabiliteit, wendbaarheid en veelzijdigheid. Het is een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een board dat geschikt is voor verschillende soorten water en activiteiten. Door op de bovengenoemde factoren te letten, kun je een allround sup board kiezen dat past bij jouw behoeften en vaardigheden. Veel plezier op het water!

Meer informatie

Elders op onze site vindt je nog veel meer informatie over suppen en alles wat daarbij komt kijken. Heb je al eens gehoord over supboard yoga en wist je dat je ook met kunt suppen met je hond?
Maar wat je ook gaat doen, veilig suppen is belangrijk. Je bevindt je immers op het water en zult daarom toch rekening moeten houden met de omstandigheden die daarbij horen.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.