☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Sup yoga – Combineer yoga en suppen – waar moet je op letten?

Met yoga en sup, combineer je twee werelden. Ben je altijd al een enthousiaste yoga beoefenaar en houd je van denatuur, dan is sup yoga, ook wel supyoga genoemd, zeker iets wat je eens kunt proberen.
Misschien heb je al eens in de natuur een yoga sessie gedaan. Ofwel op het strand of in het bos. Van buiten zijn in de natuur wordt je sowieso gelukkig. Water is een essentieel onderdeel van de natuur. De rust van kabbelend water en het uitzicht vanaf het water is goed voor je geest. Alleen dat geeft al een extra dimensie. Vanaf het water ziet de wereld er anders uit.

Sup Yoga ~ wat is het beste sup board?

Niet ieder sup board is geschikt om je yoga sessie op uit te voeren. Je hebt een stabiel sup board nodig. Zelfs met een stabiel supboard is jouw yoga sessie al uitdagender dan een yoga sessie op een vaste ondergrond. Je moet je extra concentreren en jouw vaardigheid om je evenwicht te bewaren wordt extra op de proef gesteld.
Dus ga op zoek naar een sup board die stabiel is. De breedte en het volume van het supboard zijn belangrijk. Hoe breder en hoe meer volume, des te meer stabiel is het sup board.

Er bestaan speciale supboards voor yoga. Deze zijn niet al te duur, maar je bent dan beperkt in de mogelijkheden. Je kan met zo een speciaal board niet lekker toeren.

Of kies voor een meer allround supboard waar je ook mee kunt toeren. Een beginners board is dan het meest stabiel. Je geeft dan wel wat meer uit, maar kan er ook meer manieren plezier aan beleven. Er bestaan sup boards die speciaal zijn ontworpen om jouw yoga oefeningen op te doen, maar die ook geschikt zijn om recreatief te suppen.
De Mokulau Yoga board is daar een voorbeeld van. Dit board van Capital Sports is onze favoriet. Een prachtig mooi grafisch design in twee verschillende kleuren. Het is bijna jammer om het board mee het water in te nemen, want dan zie je de prachtige onderkant niet. Dit board word geleverd als complete set.

Mistral heeft een mooi stabiel yoga supboard waarmee je ook nog eens kan toeren en dat voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Besef wel dat wanneer je een allround supboard koopt om jouw yoga oefeningen op te doen dit niet het allersnelste en wendbare touring supboard zal zijn. Een supboard voor yoga moet stabiel zijn en redelijk breed. Dit zal te koste gaan van de vaareigenschappen. Wat overigens niet betekent dat je als beginner niet leuk kan suppen.

SUP Yoga ~ tips om te beginnen

Ga je een yoga sessie op een sup board doen, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Sowieso geldt dat je op jouw veiligheid moet letten. Dat is niet anders dan dat je gaat suppen, dezelfde regels op het water gelden ook voor jou. Lees meer over veilig suppen.

Je bent natuurlijk een redelijk geoefend yoga beoefenaar voordat je aan sup yoga gaat beginnen. De grondbeginselen van yoga zijn jou niet onbekend voordat je op het volgende level aan de gang gaat. Yoga op een bewegend board is namelijk echt next level, zowel qua balans als beleving.
Zoek een mooie en rustige plek op het water uit. Mooi weer en weinig wind helpen mee om jouw eerste sessie een succes te laten worden. Waait het toch zoek dan een plek op het water in de luwte. De locatie is belangrijk om je meer één met de natuur te laten zijn.

Vroeg in de ochtend of wanneer de zon onder begint te gaan zijn natuurlijk ook ideale momenten om in de natuur en op het water te zijn. Wat fotografen het ‘gouden uurtje’ noemen is het mooiste moment om buiten te zijn.Tips samengevat

– Kies het juiste supboard
– De juiste yoga skills zijn je niet onbekend
– Kies een mooie plek in de natuur
– Start op rustig water met weinig golfslag
– Denk aan je veiligheid

Sup yoga tips

Sup yoga les ~ moet ik lessen volgen?

Of je een sup yoga les moet volgen is natuurlijk iets wat je zelf moet beslissen. Redenen om dit te doen zijn bijvoorbeeld:

  • Voordat je een yoga sup aanschaft wil je eerst ervaren of het iets voor jou is
  • Je vindt het leuk om yoga in een groep te doen
  • Je wilt een ‘vliegende’ start maken met een verantwoorde opbouw

Veel gestelde vragen

Welk sup moet ik kopen voor yoga?

Kies een stabiel sup board. Bijvoorbeeld een touring supboard voor beginners. Kijk naar het volume (meer volume is stabieler) en de breedte (breder is stabieler).

Heb ik een speciale yoga sup nodig?

Er zijn speciale yoga sup boards op de markt. Deze zijn speciaal geschikt voor yoga, dat is een voordeel maar ook gelijk een nadeel. Voor toeren zijn ze b.v. minder geschikt. Je wilt misschien liever een multifunctioneel sup board. Daar heb je vaker, dus meer, plezier van.Redactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.