Home » Blog » Neopreen handschoenen zwemmen in koud water zwemhandschoenen

Neopreen handschoenen zwemmen in koud water zwemhandschoenen

Neopreen handschoenen draag je tijdens het zwemmen als het water (erg) koud is. Bij welke water temperatuur je neopreen zwemhandschoenen gaat dragen is voor iedereen verschillend. Het is zeker dat het winterzwemmen een enorme vlucht heeft genomen. We bedoelen dan dat steeds meer mensen in de winter zwemmen gaan in het buitenwater.

Wanneer met neopreen handschoenen zwemmen?

Zoals we in de inleiding al aangaven is het voor iedereen verschillend of en wanneer ze met neopreen handschoenen zwemmen gaan. Trekt de één in de herfst al neopreen zwemhandschoenen aan, de ander gebruikt ze helemaal nooit. We noemen een aantal voorbeelden waar dat mee te maken heeft.

  • Iedereen is verschillend
  • De temperatuur van het water
  • Hoe lang duurt jouw zwem sessie
  • Jouw zwemslag

Iedereen gaat verschillend om met kou. Zwemmen in koud water is iets wat je kunt oefenen. Echter zal ieder mens daar anders op reageren, bij de een zullen Maar er zijn natuurlijk ook mensen de het gewoon niet (te koud) willen krijgen en hun zwemkilometers in het water willen maken. Feit is hoe langer je in het water bent hoe meer je afkoelt. Daarbij komt ook nog dat er een verschil is tussen crawlen en of je de schoolslag zwemt. Je verliest de meeste warmte via je hoofd. Wanneer je crawlt lig je bijna continue met je hoofd in het water en zul je dus veel meer warmte verliezen dan tijdens de schoolslag.
Natuurlijk is de watertemperatuur ook heel belangrijk, maar ook de temperatuur boven water en de hoeveelheid wind is van invloed.

Neopreen zwemhandschoenen – kooptips

Waar moet je op letten wanneer je neopreen zwemhandschoenen gaat kopen? Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn:

  • Kies de juiste maat
  • Let op de dikte van het neopreen
  • Check of de binnenkant van de handschoen voldoende ‘grip’ heeft
  • Een kleur of reflecterende strepen
  • Zorg dat je ze makkelijk aan- en uit kunt doen

Ook kan je kijken naar het merk, zone3 zwemhandschoenen zijn gegearandeerd OK, Zone3 is een bekend merk op het gebied van zwem accessoires. Zonder overigens andere merken tekort te doen.

Neopreen zwemhandschoenen – is dat voldoende?

Meestal zul je eerst een wetsuit aandoen en je hoofd beschermen met een neopreen badmuts. Pas daarna ga je aan je handen en voeten denken. Sowieso is het belangrijk dat je op en in het water aan je eigen veiligheid tijdens het zwemmen denkt. Maar zeker met winterzwemmen is dit extra belangrijk. De risico’s zijn groter, maar wees niet bang, met de juiste maatregelen is het in de winter zwemmen in buitenwater gewoon veilig.

nv-author-image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *