☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

SUP motor – de beste motor voor sup board

Met een SUP motor bouw je jouw sup board om naar een elektrische SUP. In dit artikel gaan we verder in op de mogelijkheden van een SUP motor en de dingen waar je op moet letten als je een sup board motor kopen gaat.
Met een motor voor een sup board breid je de mogelijkheden enorm uit. De laatste jaren is er steeds meer keuze op het gebied van SUP motoren, de ontwikkelingen staan niet stil. Voorheen was de keuze zeer beperkt als je op zoek ging voor een motor voor sup board, maar tegenwoordig zijn er zoveel verschillende modellen en valt er echt wat te kiezen.
Dat maakt het gelijk weer lastig om de beste SUP motor voor jou te kiezen. Om je te helpen bij het kiezen en zo keuzestress te voorkomen vind je hier een zo compleet mogelijk overzicht van het complete aanbod en ce voor- en nadelen per SUP motor.

Mogelijkheden van een SUP motor

Een sup motor, ook wel bekend als een elektrische sup-motor, is een apparaat dat op een stand-up paddleboard (sup) kan worden gemonteerd om het peddelen te vergemakkelijken. Het biedt de volgende mogelijkheden:

 1. Elektrische ondersteuning: De motor biedt elektrische ondersteuning waardoor het suppen gemakkelijker wordt en je langer kunt suppen zonder vermoeid te raken.
 2. Hogere snelheid: Met een sup motor kun je hogere snelheden behalen dan met alleen peddelen.
 3. Langere afstanden: De motor maakt het mogelijk om langere afstanden af te leggen dan met alleen peddelen mogelijk is.
 4. Geschikt voor verschillende watercondities: Met een sup motor kun je gemakkelijk navigeren in verschillende watercondities, waaronder wind en stroming.
 5. Eenvoudig te monteren en te gebruiken: De motor is eenvoudig te monteren op een sup board en kan gemakkelijk worden bediend door middel van een afstandsbediening.

Het is belangrijk om op te merken dat het gebruik van een sup motor in sommige gebieden kan worden beperkt door regelgeving. Het is daarom aan te raden om vooraf de regels en voorschriften te controleren voordat je een sup motor gebruikt.

Motor voor SUP board kopen: het aanbod

Zoals we eerder al aangaven is het aanbod aan sup motoren veel groter dan een aantal jaren geleden. De meest bekende en meest verkochte is de Aqua Marina Blue Drive S. Daarom behandelen we deze als eerste.

Aqua Marina Blue Drive S – SUP motor

De meest bekende SUP motor is de SUP motor van Aqua Marina. Dit merk is onder andere bekend van de Aqua Marina sup boards en de Aqua Marina kayaks. Het betreft hier de Aqua Marina Blue drive S.

Aqua Marina Bluedrive S Power Fin SUP Motor - - LBS / PK

Laatste Amazon prijsupdate was: 26 september 2023 00:49

Sup Motor: overige modellen

Daarnaast kan je nog kiezen voor een sup board motor van diverse verschillende merken. Verdiep je in de specificaties van de sup motor, met name hoe de de motor voor je supboard bevestigd aan jouw board. Hij moet natuurlijk wel passen. Hiervoor is belangrijk op welke manier jouw fin aan het board wordt bevestigd. Hier bestaan verschillende standaarden voor.

Tip
Bewaar de accu in de winter niet op een plaats waar het heel koud kan worden, zoals b.v. een garage of schuur. Kou zal de levensduur en capaciteit van de batterij dramatisch doen verkorten. Vervangen van de batterij is een kostbare aangelegenheid.

XQ Max sup motor

De XQ Max sup motor heeft 200W vermogen en kan met 4 verschillende snelheden worden gebruikt. Uiteraard is de snelheid bepalend voor hoe lang je met een volle accu kunt doen.

XQ Max Sup Motor Incl. accesoires

Laatste Amazon prijsupdate was: 26 september 2023 00:49

Ook is de XQ Max sup motor leverbaar als onderdeel van een complete set welke bestaat uit o.a. een sup board, motor en windsurf accessoires. De XQ max Special Edition. Met deze set koop je voordelig een sup board waarmee je zowel kunt suppen, e-suppen als windsurfen.

Waar let je op bij de aan als je een sup board motor kopen gaat?

Voordat je koopt zijn er een aantal zaken die je in jouw keuze mee kunt nemen:

 • Bevestiging: welke fin-box is de motor compatibel mee
 • Capaciteit van de motor
 • Hoe lang kan je varen met een volle accu
 • De prijs
 • Snelheid, welke verschillende snelheden kunnen gebruikt worden
 • Voor en achteruit, of alleen vooruit

Het gebruik en de montage

De montage is meestal vrij eenvoudig. Kan je een vin onder je sup board monteren dan kan je ook een motor monteren.
Het gebruik is ook vrij simpel. Met een afstandsbediening kan je de motor bedienen, aan/uit, verschillende snelheden en voor/achteruit. Voor zover deze mogelijkheden beschikbaar zijn.
Het sturen doe je door je gewicht naar links of rechts te verplaatsen op het board en/of je peddel te gebruiken.
let wel op bij ondiep water of veel waterplanten. De motor steekt dieper dan een vin en is kwetsbaar. Ook kan een teveel aan waterplanten zorgen dat de schroef vastloopt.

Meer informatie

De Loosdrechtse plassen is een mooi gebied om te suppen. Net zoals in andere natuurgebieden is het echter goed om voor je vertrekt na te gaan waar je wel en niet mag suppen en of de plek waar je wilt gaan suppen makkelijk bereikbaar is.

SUP motor kopen - gebruik is niet overal toegestaanRedactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.