☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Aqua Marina kajak ~ een overzicht

Ben je op zoek naar een Aqua Marina kajak, dan vind je hier het complete aanbod met Aqua Marina kayaks. Aqua Marina is een vooraanstaande speler op de markt met (opblaasbare) watersport producten. Als het gaat om een kajak dan heeft Aqua Marina een breed assortiment met kajaks, geschikt voor ieder doel en in veel verschillende prijsklassen. Als je een Aqua Marina kajak kopen wilt raden we je aan dit artikel te lezen want dan kom je beslagen ten ijs.
In deze blog lees je de kenmerken van de verschillende modellen en sommige modellen zijn er dan ook weer in verschillende uitvoeringen.

De Aqua Marina Marina kajaks zijn onderverdeeld in de volgende modellen:
– Aqua Marina Cascade
– Aqua Marina Caliber
– Aqua Marina Betta
– Aqua Marina Laxo
– Aqua Marina Memba
– Aqua Marina Steam
– Aqua Marina Ripple
– Aqua Marina Tomahawk (Air-K en Air-C)

Aqua Marina kajak kopen ~ kies het juiste model

Zoals al eerder gezegd heeft Aqua Marina heel wat verschillende modellen. Er is dus voor iedere doelgroep de juiste kajak. Welk model voor jou de beste keuze is zal je zelf moeten bepalen. Wel helpen we je door duidelijk aan te geven voor welke doelgroep ieder model bedoeld is. Zo zal je eerst voor jezelf moeten bepalen wat jouw beoogde doel (en budget) is.

Het maakt dus uit of je de kajak gaat gebruiken om meerdaagse tochten te maken, dagtochtjes of alleen maar wat ‘spelevaren’ in de buurt gaat. Misschien is het zo dat het jou niet persé om het touren gaat maar dat je wil vissen vanaf de beste stek en je deze stek alleen maar over water kunt bereiken.
Voor een meerdaagse tocht moet je natuurlijk meer bagage mee kunnen nemen en is het fijn als deze extra stijf en stabiel is. De Aqua Marina Tomahawk serie is daar uitermate geschikt voor. Wel moet je dan rekening houden dat dit model in de wat hogere prijsklasse valt.

Aqua Marina Cascade – supkayak

Deze kajak of liever gezegd supkayak is een beetje vreemde eend in de bijt. Dit is een kajak waarmee je niet alleen kunt kajakken maar ook kunt suppen. Lees onze Aqua Marina Cascade review en kom alles te weten over dit hybride product.
Dit is een redelijk uniek product, van andere merken is er niet veel concurrentie, de enige concurrent die wij kennen hebben we er maar even bij gezet.

Aqua Marina Betta

De Aqua Marina Betta serie is gemaakt voor beginners om dagtochtjes te maken en is er in een eenpersoons, 2 persoons en 3 persoons uitvoering.
Momenteel zijn er modellen namelijk 2021 en 2022 op de markt, deze zijn te herkennen aan de kleurstelling.

In 2022 zijn kleine verbetringen doorgevoord, zo zijn de neus en de staart wat steviger uitgevoerd en beschik je over extra handvaten in het midden van de kajak.

Aqua Marina Betta BE-312 (10’3″), BE-412 (13’6″) en BE-475 (15’7″)

Aqua Marina Memba serie

De Aqua Marina Memba serie is bedoeld om langere afstanden te toeren. Deze kajak is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden en heeft en extra lange waterlijn, dat zorgt ervoor dat je soepel kunt kajakken.

Aqua Marina Memba ME-330 (10’10”) en ME-390 (12’10”)

Aqua Marina Tomahawk serie ~ voor korte en lange tochten

Deze Aqua Marina Tomahawk serie is beschikbaar in een één- twee- en driepersoons uitvoering. Deze serie is gemaakt voor de gevorderde kajakkers en is snel en wendbaar.

De zijkamers en de vloer zijn erg stijf en snel opblaasbaar. Dit komt doordat gebruik wordt gemaakt van de dropstitch techniek die we ook kennen van sup boards. De wand en vloerdikte is daardoor wat minder dik, maar wel veel sterker. Dat maakt dat je een hele mooie kajak krijgt met super vaar eigenschappen.

Ook is er voldoende ruimte om bagage kwijt te kunnen en heeft deze kajak zowel voor als achter spatwater bescherming. Realiseer je wel dat je in een 1 persoons kajak relatief meer bagage kwijt kunt dan in een 3 persoons kajak.

Aqua Marina Tomahawk AIR-K 375 (12’4″), AIR-K 440 (14’5″) en AIR-C 480 (15’8″) kajak

De Tomahawk serie wordt soms in cm’s aangeduid en soms in de Engelse maatvoering. Bekijk hieronder waar je de 1, 2 en 3 persoons versie het meest voordelig kunt kopen.

Veel gestelde vragen

Welke Aqua Marina kajak is het best geschikt voor langere tochten?

De Aqua Marina Tomahawk is het best geschikt voor lange tochten. Uiteraard ook voor kortere tochten. Stijf, snel en stabiel en voldoende opbergruimte. Een ideale kajak voor de wat meer ervaren kajakker.Redactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.