☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Sup board kind

sup board kind

Sup board kind

Sup boards | Allround sup boards | Touring sup boards | Sup boards voor kinderen

Sup board kind

Sup boards voor kinderen zijn kleiner en hebben minder volume. Ze zijn dus afgestemd op de lengte en gewicht van kinderen. Dit maakt dat kinderen hier veel beter op kunnen leren suppen.
Eén nadeel:
Voor dat je het weet zijn ze handiger met een sup dan jij zelf 😉

Alle sup boards voor kinderen

Hieronder vind je alle sup boards voor kinderen die we op onze site gereviewed en beoordeeld hebben. Je kunt de specificaties onderling vergelijken en de review lezen. Indien het supboard bij meerdere webshops verkrijgbaar is dan tonen wij ook de actuele prijzen, zodat je de beste aanbieding kunt kiezen.

Sup board voor kinderen kopen: overwegingen

Speelt budget geen rol wanneer je een supboard voor kinderen kopen gaat dan kan je een supboard kopen die speciaal voor kinderen is ontworpen. De meeste gerenommeerde merken hebben wel speciale kinder sup boards.
Deze supboard zijn meestal iets korter, evenals de bijbehorende peddels. Ook zijn ze vaak relatief wat breder zodat ze stabiel op het water liggen. Voordeel is dat dus de maatvoering op een kind is afgestemd en ze makkelijker kunnen manoeuvreren met het board. Ideaal als je ook samen met je kind tochtjes wil maken.

Top 3 sup boards voor kinderen

De Moai hebben we gekozen vanwege het prachtige design, echt leuk voor kinderen. De Sportstech WBX vanwege het uitgebreide pakket aan accesoires en de eigentijdse uitstraling en de Capital Sports Lanikai vanwege de zwarte uitvoering, deze zal vooral jongens aanspreken maar is beschikbaar in meerdere kleuren.

Budget sup boards voor kinderen

Moet je wel een beetje op de centjes letten, dan kan je ook heel goed een budget supboard voor kinderen kopen. Het board hoeft niet persé heel kort te zijn. Kies dan niet de aller langste. Kinderen passen zich heel snel aan en ook met een wat langer board gaan ze het leren. Het voordeel is dat ze er dan niet ‘uit groeien’ en ook evt. samen met een vriendje of vriendinnetje op hetzelfde board kunnen suppen. Daarbij komt dat je het supboard dan ook zelf kunt gebruiken. Als je daar tenminste de kans voor krijgt.

De Gymrex sup boards GR-SPB300 zijn voordelige alternatieven en zijn met hun lengte van 300cm ook geschikt voor (iets grotere) kinderen.

Overige supboards voor kinderen

Hieronder een overzicht van supboards voor kinderen die niet in onze top 3 vallen en niet bij de al eerder genoemde budget sup boards getoond zijn. Genoeg keuze dus. Grote merken zoals Aqua Marina, Jobe en Spinera hebben speciale supboard voor kinderen.

Ook bij de Decathlon kan je goed slagen om sup boards en sup accessoires voor je kinderen re kopen. Bovendien heeft Decathlon aantrekkelijk voorwaarden voor retour sturen, zodat je nooit een miskoop doet.

Suppen met kinderen

Voordat je gaat suppen met je kinderen is het belangrijk als je weet waar je op moet letten. Je wilt natuurlijk wel dat het suppen ook leuk blijft. Niet alleen een supboard is belangrijk, maar ook de juiste accessoires en hun veiligheid. Lees meer over suppen met kinderen en over veilig suppen.

Meer bewegen is goed

Veel bewegen is goed voor iedereen, dus ook voor kinderen. Het leuke van een sup board voor kinderen is dat het meer op spelen lijkt dan op trainen. Ook is het suppen natuurlijk een buitensport, dat maakt het nog veel gezonder. Suppen is voor kinderen weer eens iets anders dan binnen achter een tablet of computer zitten.

Wist je dat
Kinderen het suppen verbazend snel leren en spelenderwijs gezond bezig zijn en aan hun conditie, spiekracht en coördinatie werken.

Alleen al op een sup board staan en je evenwicht bewaren zorgt ervoor dat kinderen heel wat spieren gebruiken om in evenwicht te blijven, zo trainen ze ook spelenderwijs de motoriek. Je zal zien dat sommige kinderen dit veel makkelijker af gaat dan andere kinderen, afhankelijk van hoeveel ze gewend zijn te bewegen. Juist voor kinderen die hier wat meer moeite mee hebben is het nog belangrijker dat ze deze oefeningen doen.

Met peddelen gebruiken kinderen heel veel spiergroepen, we noemen de armen, de benen, borst, schouder en rugspieren en de core (buik- en rugspieren). Ook voor de conditie is het goed, en wat dacht je van op het supboard klimmen nadat ze in het water gevallen zijn?
Na een dag je spelen op en met een sup board hebben jouw kinderen heel veel gezondheid opgedaan.

Sup board kind ~ Veel gestelde vragen

Welk sup board kopen voor kinderen?

Je hebt speciale supboards voor kinderen van gerenommeerde merken, maar je kan ook een goedkoop supboard kopen waar ze op kunnen ravotten.

Waarom is suppen leuk voor kinderen?

Spelen op, om en in het water is voor kinderen sowieso leuk. Met een sup board kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Spelenderwijs werken ze ook nog eens aan hun motoriek, spierkracht en conditie.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.