☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Aqua Marina sups – een overzicht van de boards

Aqua Marina sups zijn er in veel soorten en maten. Lees hier alles over de verschillende sup boards en welk type supboard de beste keuze is voor jou. Aqua Marina is een groter speler als het gaat om watersport artikelen. En dan hebben we het niet alleen over suppen. We gaan ook verder in op het merk Aqua Marina en hun doelstelling.

Over Aqua Marina

Aqua Marina heeft als doel iedereen het water op te krijgen en avonturen te beleven. Zij maken sup boarden waarmee je kunt toeren naar de mooiste plekken op het water en sportieve uitdagingen aan kunt gaan. Zij doen dat door alleen maar kwaliteitsproducten te leveren waarbij ook aandacht voor jouw veiligheid is.

Aqua Marina
WE LIVE IN A WORLD OF WONDER
WONDER IS ALL-AROUND

Aqua Marina sups – allround serie.

De Aqua Marina allround serie bestaat uit weer uit twee verschillende series, de standaard en de advanced serie. De standaard serie is de meest verkochte en bestaat uit 4 modellen oplopend in grootte en volume.

Aqua Marina sup boards – Standaard allround serie

Aqua Marina sup board - standaard allround serie

Het begint met de Breeze, de kleinste, vervolgens de Vapor, Fusion en de Monster. Dit zijn allemaal sups voor beginners en zijn prima geschikt voor vlak water en kleine golven. Alle 4 worden ze als complete set geleverd, je kan dus gelijk starten met suppen. Door een zitje aan te schaffen kan je van deze sups een kajak maken, hierdoor kan je op nog weer een andere manier van jouw sub gebruik maken.

De sup boards verschillen eigenlijk alleen qua formaat van elkaar en de verschillende modellen hebben ieder hun eigen kleur. De Fusion is de meest gangbare sup. Kijk echter goed welke van de 4 voor jou geschikt is, het volume moet bij jouw lichaamsgewicht passen. Wil je een kind meenemen kies dan een maatje groter.

Wil je als ouder dat ook je kind een keer alleen gaat suppen, koop dan een wat kleinere sup. Zodat jouw kind daar ook goed mee overweg kan. Nadeel is dat je dan zelf misschien iets ‘wiebeliger’ staat.

Aqua Marina sup – Advanced all-around serie [2022]

Deze Advanced all-around serie is de nieuwste 2022 serie. Deze sups zijn volledig opnieuw ontworpen en de verwachting is dat dit zeker de favoriete sup van 2022 gaat worden. Ze zien er echt prachtig uit en zijn voorzien van een ‘tail kick pad’. Ook de draagtas heeft een upgrade gehad.

Ook deze Aqua Marina Advanced All-around serie bestaat uit 4 modellen die in groote oplopen. Te weten de Coral, Beast, Magma en Atlas.

Aqua Marina sups – Touring series

De Aqua marina touring series sup board zijn ervoor gemaakt om een volgende stap in het suppen te maken. In 2022 is er een nieuw Coral Touring model uitgebracht in dezelfde kleurstelling als de Coral advanced sup. Aan de vorm, langer en een spitsere punt kan je zien dat het hier om de touring versie gaat.

De klassieke HYPER models hebben nog steeds het exclusieve ‘dual chamber’ systeem. Ze hebben dus twee luchtkamers en zijn daardoor extra veilig.

Deze Aqua Marina Touring subs zijn ideaal voor (meerdaagse) tochten. Ze zijn ideaal om vaart te maken, maar door hun lengte minder wendbaar. Ook is er veel ruimte om je spullen mee te nemen. Je hebt zowel voor als achter ruimte om je bagage kwijt te kunnen. Hierdoor kan je het gewicht ook goed verdelen over de sup.

Aqua Marina Super Trip SUP

Wil je met meer personen op pad dan is de Aqua Marina Super Trip SUP het sup board voor jou/jullie. Deze Super Trip is verkrijgbaar in verschillende maten en de kleinste biedt al plaats voor bijvoorbeeld een volwassene plus partner en kind.
De grotere versie biedt enorm veel ruimte om bagage mee te nemen en samen meerdaagse tochten te maken. Uiteraard zijn dit soort sup’s wat minder wendbaar.

Wat leuk is, dat je deze Super Trip sup’s kunt voorzien van een SUP motor. Aqua Marina heeft de Aqua Marina Blue Drive S Power fin sup motor speciaal ontwikkeld voor alle Aqua Marina SUP boards met een uitschuifbare vin. Juist bij zo een groot board is een extra hulpje soms fijn.

Aqua Marina race sups

Race sups kenmerken zich door hun grote lengte en geringe breedte. Dat maakt dat ze snel zijn en minder/niet geschikt zijn voor beginners. Ze zijn namelijk niet erg stabiel en wendbaar. Daarom worden race sup boards meestal gebruikt door meer ervaren suppers, die als doel hebben hoge snelheden te halen en/of grote afstanden af te leggen.

De race sup boards worden meestal geleverd zonder peddel omdat mensen die een race sup gebruiken hoge eisen aan een peddel stellen en zelf de beste peddel willen uitzoek die passen bij hun eisen.
Ook zijn er race sups voor meerdere personen, de Aqua Marina Airship race is er zo één. Geschikt voor 4 personen en 6 meter 70 lang! Deze wordt geleverd met twee luchtpompen. Alleen het oppompen is al een work-out ;-). Wij zouden direct een elektrische pomp aanschaffen.

Aqua Marina sups voor kinderen

Voor kinderen moeten de verhoudingen van het board natuurlijk passen bij hun lengte en gewicht. Kunnen wat grotere kinderen nog wel uit de voeten met een wat groter board wat ook door volwassenen die heel licht zijn gebruikt kan worden, voor de kleinere kinderen is zo een board weer te groot.

Met de Aqua Marina Vibrant heeft Aqua Marina een jeugdboard ontwikkeld die prima is voor de kleinere kinderen. Gebouwd met dezelfde technieken als de grotere boards en met dezelfde kwaliteit is deze Vibrant ideaal voor de jeugd. Niet alleen om te leren, maar ook om kleine tochtjes te maken.

Let wel op want de 2022 versie is in het groenblauw uitgevoerd en wordt als compleet pakket aangeboden. Op het moment van schrijven bij bol.com het goedkoopst, sla dus snel je slag.Redactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.