☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Microvezel handdoek – sneldrogende handdoek

Als watersporter is een microvezel handdoek ideaal. Deze sneldrogende handdoek heeft veel voordelen ten opzichte van een gewone handdoek. Ook als je op reis gaat kan je eigenlijk niet zonder een microfiber handdoek.
Bij iedere meerdaagse tocht op het water is een microvezel handdoek een ‘must-have’. Wij leggen uit wat de voordelen zijn van zo een sneldrogende handdoek en waar je op moet letten als je zo een microvezel handdoek kopen gaat.
Een microvezel handdoek wordt ook wel een microfiber handdoek genoemd.

Microvezel handdoek – microfiber handdoek, de eigenschappen

Een microvezel of microfiber handdoek is gemaakt van een synthetisch materiaal wat gemaakt is van polyester en polyamide. Hierdoor is het mogelijk hele kleine vezels te maken. Microvezel wordt voor meerdere producten gebruikt en kan zo gemaakt worden dat de eigenschappen optimaal zijn voor het betreffende product.

Voor handdoeken is het natuurlijk belangrijk dat er goed (veel) water opgenomen kan worden. Andere belangrijke eigenschappen zijn dat microvezel erg fijn is en heel zacht en luxe aanvoelt, duurzaam is en dus lang mee gaat en ook nog eens snel droogt. Ook is het fijn dat een microfiber handdoek weinig ruimte inneemt. Handig wanneer je op reis bent.

Tip
Een microvezel moet altijd gewassen worden voor eerste gebruik. Omdat het een synthetisch materiaal is niet heter dan op 40 graden wassen. Wasverzachter gebruiken mag, maar dit gaat ten koste van de hoeveelheid water wat opgenomen kan worden, dus liever niet.

Voordelen van een microfiber handdoek

Samengevat zijn er veel voordelen en voor de prijs hoef je het niet te laten microfiber handdoeken te gebruiken. Puntsgewijs de voordelen:

 • Neemt veel water op
 • Droogt snel weer op
 • Is licht in gewicht
 • Zacht oppervlak door fijne structuur
 • Duurzaam, gaat lang mee

Let wel op welke maat je koopt. Er zijn veel verschillende maten, we noemen de meest gangbare maten. De maat die je nodig hebt is afhankelijk van het doel waarvoor je de handdoek wilt gebruiken.

 • 32 x 32
 • 40 x 80 handdoek
 • 75 x 150 badlaken

Zoveel soorten, uitvoeringen en maten

Ga je op reis dan kan je een reisset kopen, met 2 handdoeken en een badlaken.

Als je voor design gaat, dan moet je zeker eens naar de Slowtide quick dry towels van Bever Sport kijken. Dit zijn echte kunstwerkjes.

Microvezel handdoek haar

Een microvezel handdoek voor je haar heeft ook specifieke voordelen. Een microvezel haarhanddoek heeft buiten de al eerder genoemde voordelen die zo een sneldrogende handdoek heeft daarbij ook nog de volgende voordelen voor je haar:

 • Je haar raakt minder snel beschadigd
 • Voorkomt pluizend haar
 • Betere en sterke kruldefinitie 

Heb je lang haar en ben je gehecht aan je krullen, dan is zo een haar handdoek van microvezel dus vele malen beter dan een gewone handdoek. Niet alleen als watersporter, maar ook voor thuis gebruik, of waar dan ook.Redactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.