Home » Blog » Elektrische pomp sup board – alle koop informatie

Elektrische pomp sup board – alle koop informatie

elektrische pomp sup board

Een elektrische pomp voor je sup board is zeker handig. Het voordeel van een opblaasbare sup board is natuurlijk dat je deze klein op kan bergen. Hoe vaker je jouw sup board op moet pompen voor gebruik, des te handiger is het als je dit snel en zonder al te veel moeite kunt doen.
Waar moet je nu op letten wanneer je een elektrische sup board pomp kopen gaat? Er zijn namelijk verschillende soorten. Wanneer is een sup pomp met accu handig? Wat zijn eventuele alternatieven.
Kortom verdiep je erin en koop de beste elektrische pomp supboard voor jou.

Waar op letten bij koop elektrische pomp sup board

We noemen een aantal punten waarop je moet letten en lichten deze vervolgens toe.

  • Prijs
  • Met geïntegreerde accu of zonder accu
  • Capaciteit van de pomp
  • Maximale druk van de pomp
  • LCD display aanwezig
  • Aansluitingsventiel, is er een verloop nodig
  • Voltage en stroom aansluiting

Uiteraard is de prijs natuurlijk belangrijk, vaak bepaalt de prijs ook wel de kwaliteit en de mogelijkheden, maar dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Zo zijn er pompen met een geïntegreerde accu, dit is met name handig als je de pomp wilt gebruiken wanneer er geen voedingsbron in de buurt is. Als alternatief kan je een powerbank gebruiken wanneer je een pomp zonder accu hebt.

De capaciteit van de pomp (gemeten in liters lucht/minuut) bepaalt hoe snel jouw sup board opgepompt is. De betere elektrische pompen beschikken zelfs over 2 verschillende capaciteiten. Bij weinig tegendruk een hele hoge capaciteit en bij een hogere tegendruk een lagere capaciteit.

Ook is de maximale druk (gemeten in psi) belangrijk. Moet jouw board tot 20 psi gevuld worden en kan jouw elektrische pomp maar tot 16 psi dan heb je een uitdaging. Een pomp met LCD display is handig, je kan hiermee de max psi instellen en de voortgang controleren. Dit maakt een pomp wel weer duurder. Geen LCD scherm? Geen nood, dan stel je de max psi in met behulp van een draaiknop.

Let er ook op dat de juiste adapters bij de pomp zitten. Houd er rekening mee dat de meeste elektrische pompen voor sup uitgerust zijn met een 12V aansluiting die geschikt is voor de sigarettenaansteker in een auto.

Kortom genoeg zaken om op te letten. Uiteraard is er een groot aanbod, wat het kiezen weer lastig maakt.

Overzicht

De meest dure pompen zijn de elektrisch pomp sup board met accu. Deze kan je overal gebruiken. Gewoon thuis opladen en je kan overal je supboard oppompen.

De wat goedkopere zijn de pompen zonder accu, het nadeel is dat je altijd de auto in de buurt moet hebben om deze te gebruiken. Eventueel te gebruiken in combinatie met een powerbank, waardoor dit nadeel wordt opgeheven. Daar hangt natuurlijk wel weer een prijskaartje aan.

Powerbank elektrische pomp sup board

Zoals we al eerder schreven is een powerbank een goed alternatief voor een elektrische pomp zonder geïntegreerde accu. Met een goede powerbank kan je tot 7 sup boards vullen. Dit is wel afhankelijk van de ouderdom van je powerbank en de grootte van de supboards.

Ventiel adapter sup pomp

Er bestaan ook ventiel adapters voor het oppompen van je sup board. Dit is een verloop die ervoor zorgt dat je een ‘autoventiel’ hebt om jouw supboard op te pompen. Dit maakt het mogelijk een compressor of een fietspomp te gebruiken.

nv-author-image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.