☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Elektrische supboard of E-sup ~ de mogelijkheden

Wil je E-suppen koop je dan een elektrische supboard of bouw je jouw gewone supboard om naar een E-sup? Wij geven aan welke mogelijkheden er zijn.
In navolging op elektrisch aangedreven skateboards zijn er ook steeds meer mogelijkheden om een supboard elektrisch te maken, of zelfs een kant en klare elektrische supboard te kopen.

Uiteraard hebben beide mogelijke opties voor- en nadelen. Mocht je overwegen om je sup peddel (deels) in te ruilen voor een elektromotor lees dan verder waar je op moet letten.

Kant en klare elektrische supboard kopen

Met een kant en klare elektrische supboard ben je natuurlijk in één keer klaar. Je bent dan duurder uit, maar je koopt wel een elektrisch supboard wat specifiek voor dit doel is ontworpen. Dat heeft dan ook wel voordelen.
Zo zal de aandrijving in veel gevallen heel anders zijn. Ook zal je zien dat de motor en de batterij volledig is geïntegreerd in het board. Voordeel is dat de elektromotor ook gebruikt kan worden om jouw opblaasbare supboard elektrisch op te blazen.
In het midden van het board zit een constructie die aan de voorkant water aanzuigt en dat water vervolgens weer aan de achterkant weg duwt. Dit mechanisme zorgt ervoor dat je vooruit gaat. Er zitten geen bewegende delen zoals bijvoorbeeld een schroef aan de buitenkant, dus er is minder kans dat er iets kapot gaat.

Ook de Decathlon heeft een elektrisch supboard ban het merk Jobe in zijn assortiment.

Supboard ombouwen naar een E-sup

Wil je een supboard ombouwen naar een E-sup dan kan je daar een ‘kit’ voor kopen. Het grote voordeel is dat je je bestaande supboard kunt gebruiken en je dus veel goedkoper uit bent dan dat je een kant en klaar elektrisch supboard koopt.Redactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.