☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

SUP peddel kopen ~ kies de beste suppeddel voor jouw situatie!

Wil je een SUP peddel kopen, dan ben je natuurlijk op zoek naar de beste SUP peddel. Maar wat is nu de beste SUP peddel voor jou?
Wat de beste SUP peddel voor jou is, dat zal je zelf moeten bepalen. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om dat te bepalen. Je kan natuurlijk het eerste de beste setje Decathlon peddels kopen, maar je kan je natuurlijk ook even inlezen en kijken of er nog betere peddels zijn.
Afhankelijk van jouw doel kan je een sub peddel carbon kiezen, dan ben je waarschijnlijk een gevorderde supper. Begin je pas, of koop je een suppeddel voor je kinderen dan is een verstelbare suppeddel misschien de beste optie.

SUP peddel kopen ~ SUP peddel carbon

Misschien niet voor iedereen de beste keuze, maar carbon heeft een aantal voordelen. Carbon is licht in gewicht maar ook erg stijf. Doordat het carbon vormvast is verlies je geen energie bij het afzetten in het water. Doordat het materiaal zo licht is, raak je minder snel vermoeid. Ideaal dus voor mensen die snel willen gaan.

Let wel goed op wat je koopt. Er bestaan carbon SUP paddles die deelbaar (en verstelbaar) zijn en waarvan het blad van een ander (zachter) materiaal is gemaakt. Prijstechnisch aantrekkelijk (75 Euro), verstelbaar is prettig, en het blad zal minder snel beschadigen. Maar niet geschikt voor echte racers, die willen dat het geheel zeer stijf is om zo min mogelijk kracht te verliezen.

Echte racers zullen dus een carbon SUP paddle uit één geheel willen hebben. Die kiezen bijvoorbeeld voor de Staboard Lima 35s. Daar hangt een heel ander prijskaartje aan, maar dan heb je een echt race paddle, uit een stuk, goed in de hand liggend en met een optimaal ontworpen blad.
Leuk detail is dat je er een ‘trash picker’ bij krijgt zodat je plastic uit het water kunt scheppen. De fabrikant wil zo duurzaamheid bevorderen. De vraag is natuurlijk of supper’s die zo een dure peddel kopen om snel te gaan, gaan stoppen om plastic uit het water te vissen….

Verstelbare sup peddel

Meer informatie

Lees ook ons artikel in de kennisbank over wat een sup peddel is. Alle verschillende soorten komen voorbij en ook de materialen waarvan de peddels gemaakt zijn met voor- en nadelen.Redactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.