☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Zwembril op sterkte ervaringen – duikbril op sterkte

Mijn eerste zwembril op sterkte ervaringen dateren al van heel lang geleden. Destijds was een zwembril op sterkte moeilijk verkrijgbaar en duur.

Tijdens een triathlon in Oegstgeest droeg ik mijn eerste zwembril op sterkte. Ik had hem net een dag voor de wedstrijd gekregen. Voor het eerst kon ik zien waar ik naar toe moest zwemmen (sterkte -4 en -3,5). Tijdens de zwem/fiets wissel, omkleden in een tent toen nog, de nieuwe zwembril hoog aan een tentpaal gehangen. Dit  om te voorkomen dat hij zou beschadigen. Echter na afloop hem vergeten mee te nemen, dus kwijt….. Duur brilletje voor 1x gebruiken. Echter ik was wel verkocht, gelijk een nieuwe aangeschaft en daarna altijd een gedragen tijdens het zwemmen. In een triathlon scheelt het tijd als je goed kunt zien waar je heen moet zwemmen.

In mijn gewone bril heb ik een cilinder, ikzelf heb er echter nooit voor gekozen om een zwembril op sterkte met cilinder te kopen.

Tip
Met een zwembril op sterkte of een duikbril op sterkte
gaat er een (onderwater) wereld voor je open.

Wil je een zwembril op sterkte kopen en zoek je de beste zwembril op sterkte, lees dan onze adviezen.
Mensen zoeken ook naar:
Zwembril op sterkte Arena, Decathlon, Speedo of zwembril met cilinder.

Zwembril op sterkte – waar op letten bij aanschaf

Er is tegenwoordig keuze genoeg. Uiteraard gelden dezelfde eisen als een gewone zwembril. Zo moet hij goed verstelbaar zijn, zowel het elastiek om je hoofd als bij de neusbrug. De meeste zwembrillen zijn een soort bouwpakket. Elastiek, rechter en linkerglas en een neusbrug. Neusbruggen krijg je soms in meerdere mate meegeleverd of het je krijgt een enkele neusbrug die je kunt verstellen.

Ons advies is om als de sterkte van je oog links en rechts niet teveel verschillen dezelfde sterkte te kopen. Dan hoef je niet op te letten hoe je jouw zwembril op doet.

Decathlon zwembril op sterkte

Bij Decathlon hebben ze twee maten zwembrillen op sterkte. Maat L en maat S. Er is geen verstelbare neusbrug. Het elastiek is uiteraard wel verstelbaar. Je koopt er losse glazen bij (-2 tot -6). Je koopt deze per glas, dus je kan twee verschillende sterktes kopen.
Voor 20 Euro heb je een zwembril met optische

Speedo zwembril

Speedo zwembril op sterkte

De Speedo zwembril gebruik ik al jaren met veel plezier. Ik ben inmiddels aan de tweede toe. Deze zwembril zit dus al jaren in het assortiment. Wordt geleverd met meerdere neusbruggen, dus is altijd op maat te stellen.
Qua kleuren heb je niet veel keuze, deze is er alleen in het zilvergrijs, met getinte glazen.

Overige zwembrillen die op sterkte zijn

Uiteraard zijn er nog veel meer modellen. Ook zijn er modellen zwembrillen op sterkte voor kinderen.

Wij zijn bijzonder gecharmeerd van de zwembril op sterkte van Swans. Swans is een gerenommeerd merk op het gebied van zwemspullen.

Zwembril op sterkte kind

Wil je een zwembrilletje op sterkte voor je kind kopen dan hebben we hier wat mogelijkheden. Zowel te verkrijgen in + als – sterktes. Voor kinderen is het echt fijn als ze met hun vriendjes en vriendinnetjes om en in het water aan het spelen zijn dat ze goed kunnen zien.

Ook interessant om te lezen

Vind je zwemmen leuk en wil je meer informatie over zwemmen in open water dan kan je ook de volgende artikelen lezen, met leuke tips:
Veilig zwemmen in open water
Zwemmen in de winter

Wist je dat
er tegenwoordig ook snorkelmaskers op sterkte te koop zijn?

Overige hulpmiddelen bij het zwemmen.

Buiten een zwembril op sterkte, gebruik ik tijdens de zwemtraining nog meer zwem attributen. Met name bedoeld om de zwemtechniek te verbeteren. Denk daarbij aan een pullbuoy en paddles.
Redactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.