☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Snorkelmasker ~ Zwemmasker

Een snorkelmasker, ook wel duikmasker of zwemmasker genoemd, is de laatste tijd de vervanging van een losse duikbril en snorkel. Je ziet heel veel snorkelmaskers, kinderen vinden het geweldig.
Wij gaan verder in op snorkelmaskers en geven aan waar je op moet letten bij de aanschaf en het gebruik van een duikmasker. En speciaal wanneer je een snorkelmasker kind aan gaat schaffen.

Wist je dat
De Decathlon snorkelmasker laatst in het nieuws was in verband met de coronacrisis

Er zijn veel verschillende merken, veel mensen zoeken naar snorkelmasker Decatlon, snorkelmasker Lidl, snorkelmasker Action of Easybreath snorkelmasker.
Maar is een goedkope snorkelmasker dan ook de beste snorkelmasker voor jou. Dat is iets wat wij niet voor je kunnen beslissen. Wat we wel doen is jou alle informatie geven zodat je de juiste overweging kunt maken.
Wist je dat je tegenwoordig ook een snorkelmasker op sterkte kan kopen?

Snorkelmasker en kinderen

Verreweg de grootste gebruikersgroep van snorkelmaskers zijn kinderen. Wanneer je met je kinderen erop uit trekt richting water, of dat nu op vakantie in het buitenland, het zwembad of gewoon ergens in Nederland is, is het fantastisch speelgoed. Grote kans dat jouw kind meer onder water dan boven water zit.
Heeft jouw kind het naar zijn zin, dan heb jij het ook naar je zin. Met een duikmasker gaan ze zich niet snel vervelen. Speciaal voor kinderen van 6-10 jaar is er een maat XS. Wat grotere kinderen kunnen de maat S/M gebruiken.

Snorkelmasker kopen – waar op letten

Maar waar moet je nu op letten bij de aanschaf. Wij hebben het voor je op een rij gezet.

 • Pasvorm
  Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat het masker goed past. Dus koop de juiste maat en zorg dat hij goed strak zit. Het is daarbij handig als de bandjes eenvoudig te verstellen zijn. Als de pasvorm goed is zal de snorkelmasker niet beslaan bij het deel waar je door kijkt. Het onderste deel bij mond/neus mag wel beslaan.
 • Losse onderdelen verkrijgbaar
  Stel dat de snorkel stuk gaat, dan is het handig als deze separaat te koop is zodat je hem kunt vervangen, hetzelfde geldt voor de strap, deze is essentieel voor een goed afdichting.
 • Corrigerend glas
  Bij Decathlon zijn corrigerende glazen (-2 tot -6) verkrijgbaar, deze zuigen zich vast in het masker en zijn sowieso geschikt voor de Easybreath
 • Extra mogelijkheden
  Een camerasteun bijvoorbeeld. Beschik je over een onderwatercamera dan is het natuurlijk leuk om deze op het masker te kunnen monteren.
 • De kleur
  Wel niet het allerbelangrijkste, maar vooral voor kinderen ligt dat soms heel gevoelig 😉

Snorkelmasker kinderen ouder dan 10 en volwassenen

Eigenlijk zijn er maar twee gangbare maten. Te weten S/M en L/XL. Om de juiste maat te kiezen meet je de afstand tussen je neusbrug (dat is het kuiltje boven je neus) en de onderkant van je kin. Is dat tussen de 10 en 12 cm dan kies je voor S/M, en is dat tussen de 12 en 13 cm, dan kies je voor L/XL.

Binnenkort op deze site onze Gadgy duikmasker review

Snorkelmasker op sterkte

Net zoals er een zwembril op sterkte bestaat als ook een duikbril op sterkte kan je bij Decathlon voor jouw Easybreath snorkelmasker correctieglazen kopen. Hiermee maak je van jouw snorkelmasker een snorkelmasker op sterkte. Je hebt een correctieglas voor links en voor rechts en ze zijn verkrijgbaar in de sterkte van -2 tot -6.

Zwemmasker – extra accesoires

Om het plezier nog te vergroten zijn er extra accessoires beschikbaar. Kinderen (maar ook volwassen) vinden het vaak hele leuk om met zwemvliezen te zwemmen. Zo hebben ze het echte ‘duikgevoel’. Bij Decathlon hebben ze daar handig op ingespeeld.

Voor de grotere kinderen onder ons (of de vaders) kan het ook leuk zijn om alles wat je onder water ziet te filmen. Tegenwoordig hoeft dat niet eens zo veel geld te kosten.

En om het plezier niet te bederven kan je overwegen om waterschoenen voor je kinderen aan te schaffen. Hiermee voorkom je huilende kinderen. Of dat nodig is, hangt natuurlijk af van de omgeving.

En voor de kleinzerige vaders onder ons zijn er ook waterschoenen voor volwassenen. Uiteraard kan je als dame deze waterschoenen ook gebruiken 😉

Meer informatie

Speciaal voor activiteiten met kinderen hebben we ook een artikel over
suppen met kinderen

Veel gestelde vragen

Wat heb je nodig om te snorkelen?

Vroeger werd er vaak een losse duikbril en snorkel gebruikt, maar tegenwoordig wordt er vaak een snorkelmasker gebruikt.

Welke maat snorkelmasker heb ik nodig?

Meet de afstand tussen je neusbrug (dat is het kuiltje boven je neus) en de onderkant van je kin. Is dat tussen de 10 en 12 cm dan kies je voor S/M, en is dat tussen de 12 en 13 cm, dan kies je voor L/XL. Voor kinderen van 6 – 10 jaar is er een maat XS.Redactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.