☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Sup kleding kopen ~ dames ~ heren ~ kinderen

Ga je sup kleding kopen, dan vindt je hier alle informatie. Of het nu gaat om sup kleding dames of sup kleding heren. Ook komt sup kleding kinderen aan de orde. Voor suppen met kinderen hebben we zelfs een apart artikel, waarin meer dan alleen supkleding behandeld wordt.

Met de juiste supkleding verleng je de periode dat je kan suppen. Een neopreen shirt en/of een neopreen broek of zelfs een neopreen pak met korte of lange mouwen en/of pijpen, mogelijkheden genoeg waar je uit kunt kiezen. Met de juiste neopreen sup kleding kan je zelfs in de winter suppen. Ga dan op zoek naar sup kleding winter en je kan het hele jaar door suppen. Tenzij er ijs ligt natuurlijk, maar hoe vaak komt dat tegenwoordig nog voor.

Sup kleding kopen ~ waar moet je op letten?

Sup kleding is met name bedoeld om het suppen leuker te maken.

Het is heel vervelend als je er achter komt dat het eigenlijk te koud is om in je zwemkleding te suppen. In Nederland is dat eigenlijk al snel. Op het water is het sowieso vaak al wat kouder. Houd er rekening mee dat je altijd een keer in het water kan vallen. Afhankelijk van de temperatuur van het water koel je dan flink af.

Is het extreem warm, dan wil je misschien juist wel een keer in het water om lekker af te koelen. Misschien dat je dan juist iets aan wilt doen om je lichaam tegen zonnebrand te beschermen.

Dus ga je supkleding kopen, zorg dan dat je weet wat het doel moet zijn. Neopreen sup kleding houdt je warm en kan je in verschillende diktes kopen. Je kan kiezen uit losse elementen, een broek en bovenstuk. Ook kan je kiezen uit een neopreen pak. Denk ook aan je voeten, koude voeten zorgen dat je hele lichaam koud wordt. Neopreen schoenen bieden een uitkomst.

Een neopreen pak houd je warm, maar als je in het water valt wordt je wel nat. Er stroomt water in het pak. Dit laagje water zorgt mede voor isolatie, en zal de temperatuur van jouw lichaam aannemen. In het begin is het dus even koud, maar later niet meer.
De pasvorm is echter wel heel belangrijk. Is het neopreen sup pak veel te groot dan blijft er telkens nieuw koud water in je pak stromen en gaat het effect weg.

Sup kleding dames

Hier een overzicht van de verschillende sup kleding dames.

Een shorty is een neopreen pak met korte mouwen en korte pijpen. Ideaal voor als het niet heel koud is, maar nog niet warm genoeg om zonder bescherming te gaan suppen.

Sup kleding heren

Hier een overzicht van supkleding heren

Sup schoenen

Sup schoenen houden je voeten warm en geven je grip op de plank. Tevens beschermen ze je voeten wanneer je ergens onder water op de bodem gaat staan of aan land gaat.

Veel gestelde vragen

Waarop letten bij het kopen van sup kleding?

Uiteraard moet de sup kleding functioneel zijn. Let er op dat de sup kleding goed aansluit en je jezelf toch makkelijk kunt bewegen. Ook moet de sup kleding beschermen tegen weersinvloeden. Welke sup kleding je nodig hebt hangt dus af van de weersomstandigheden. Met name voor dames (maar ook voor heren) geldt dat de sup kleding ook mooi mag zijn.

Welke kleding moet ik aan tijdens suppen?

Dat is helemaal afhankelijk van het weer. Bij mooi weer kan je gewone sportkleding aan (die nat mag worden). Een paar waterschoenen is altijd fijn. Is het kouder dan bestaat er goede neopreen kleding in verschillende uitvoeringenRedactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.