☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Opblaasbare kano of kajak kopen

Wil een opblaasbare kano of een opblaasbare kajak kopen? Lees dan hier waar je op moet letten om de beste kano of beste kajak voor jou te kiezen.
Met een opblaaskano of een opblaasbare kayak kan je veel plezier op het water hebben. Je moet bij de aanschaf wel nadenken wat jouw doel is, zodat je een kano of kayak koopt die goed aan jouw verwachtingen voldoet.
In dit artikel gebruiken we de termen kano en kayak door elkaar heen. Dat is niet omdat we niet weten wat het verschil is. In een ander artikel hebben we beschreven wat het verschil is tussen een kano en een kajak.

Waarom een opblaasbare kano of kajak?

Een opblaasbare kano of kajak heeft een aantal grote voordelen. Vooral als je kijkt naar de ruimte die een vaste kano of kajak inneemt zie als snel wat het grootste voordeel is. Bij opslag en vervoer zal je met een opblaasbare versie veel minder problemen ondervinden. Ook is het onderhoud een stuk makkelijker. Veel mensen zijn bang dat een opblaasbare kano of opblaasbare kajak eerder stuk gaat. Dat valt echter heel erg mee omdat het materiaal meegeeft. Bij een eventuele beschadiging is de reparatie veel eenvoudiger dan bij een hardshell kayak.
Ook heeft een opblaasbare versie meer drijfvermogen en kan je dus meer bagage mee nemen. Ga je meerdaagse toertochten maken dan is dat zeker een groot voordeel.

Zij er dan geen nadelen? Jazeker wel. Ga je voor prestatie en snelheid dan heeft een vaste versie de voorkeur.

Waarvoor ga je de opblaasbare kano of kajak gebruiken?

Voordat je een kano of kajak kopen gaat weet je waarschijnlijk al wat je er mee wilt gaan doen. Zo niet is het goed daarover na te denken. Wil je gaan touren en/of meerdaagse tochten maken? Vooral bij meerdaagse tochten is het goed na te onderzoeken of je voldoende bergruimte hebt om je spullen kwijt te kunnen. Een ander iets om rekening mee te houden is op wat voor soort water je gaat varen. Vaar je gewoon op rustig binnenwater of ga je op veel wilder water varen. Ook kan je op zee gaan varen. Al deze verschillende omstandigheden vragen verschillende eigenschappen van je kano of kajak.

Soorten opblaasbare kano’s of kayak’s

Er bestaan verschillende soorten opblaasbare kano’s en kajak’s.

Touren

Om te toeren op binnenwater kan je met een wat goedkopere kano of kayak goed uit te voeten. Wil je meerdaagse tochten varen, en dus bagage meenemen dan adviseren wij voor een wat betere kwaliteit te kiezen.

Wij geven wat voorbeelden van wat goedkopere versies voor dagtochten.

€129,95
Isupcenter.nl
€212,50
Isupcenter.nl

Voor meerdaagse tochten zijn de onderstaande kayaks wat beter geschikt.

Waar op letten bij de aanschaf?

Let bij de aanschaf op een aantal zaken. Hoe compleet is het pakket. Is het een compleet pakket met peddels, zitjes en draagzak of moet je een aantal attributen nog zelf aanschaffen. Ook belangrijk is een goede pomp. Ook is het goed om na te denken over een eventueel spatscherm. Ga je op zee of wat wilder water varen dan maak je met een spatscherm van een open kano een dichte kano en voorkom je dat er veel water in de boot loopt.

Veel gestelde vragen

Wat is de beste opblaasbare kano?

Wat de beste opblaasbare kano is verschilt voor iedereen en is afhankelijk van jouw doelstellingen. Lees ons artikel en weet waar je op moet letten bij de aanschaf.

Welke opblaasbare kano kopen?

Afhankelijk van jouw doel en waar je gaat varen zijn er verschillende typen opblaasbare kano’s. Ieder type heeft weer verschillende eigenschappen.Redactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.