☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Seascooter of onderwaterscooter ~ onderwaterfun

Op het land zie je ze overal, scooters. Maar wist je van het bestaan van een onderwaterscooter, ook wel seascooter of scubajet genoemd. Worden scooters op het land vooral gebruikt om je van punt A naar B te brengen, een onderwaterscooter gebruik je meer voor de fun. Iedereen kan een onderwaterscooter aanschaffen.
Kijk bijvoorbeeld eens naar de seascooter van de Lidl, de YAMAHA® Seascooter RDS200. Je zou natuurlijk niet verwachten dat zo een product in het assortiment Lidl watersport artikelen zit. Kortom een leuk hulpmiddel bij het snorkelen of duiken.

Wat is een seascooter?

Maar wat is een seascoooter nu eigenlijk? In woorden: het is een waterdicht apparaat met een schroef (twee schroeven kan ook) aangedreven door een elektromotor. Het is voorzien van twee handvaten en kan jou zo door het water vooruit trekken. Sturen doe je door de schroef met je handen in de richting te duwen waar je heen wilt. Rechts, links, naar boven of naar beneden.

Een seascooter of waterscooter kopen ~ waar op letten?

Ga je een seascooter kopen, dan zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn om op te letten. Zo kan je de beste seascooter (of beste waterscooter) voor jou kiezen.

  • Prijs
  • Gebruiksduur met volle batterij
  • Oplaadtijd
  • Snelheid
  • Maximale diepte
  • Low battery alert functie
  • Bevestiging actioncam of onderwatercamera aanwezig
  • Afmeting en gewicht

Afhankelijk van jouw wensen kan je de onderwaterscooter kiezen die het beste bij jou past. Er zijn natuurlijk ook nog zaken waar je op moet letten bij het gebruik. Zo gelden altijd de algemeen geldende veiligheidsregels die ook bij zwemmen, snorkelen en duiken gelden. Verder is het zo dat aangeraden wordt dat je 12 jaar of ouder bent en natuurlijk goed kunt zwemmen.

Op de markt zijn twee grote fabrikanten, te weten Yamaha en Sueblue. Het design is heel verschillend per merk. Yamaha heeft een enkele schroef en Sueblue een dubbel schroef en een soort draagvleugel. Sueblue noemt de onderwaterscooter ook wel scubajet.

Yamaha modellen

Yamaha heeft een brede range aan modellen in iedere prijsklasse. Helaas is een groot deel van de modellen momenteel niet leverbaar. Wil je alle modellen zien kijk dan hier.

Bekijk hier onze review van de Lidl seascooter en welke Lidl watersport artikelen er nog meer zijn.

Jobe seascooter Infinity

Sublue modellen

Zoals al eerder vermeld hebben de Sublue scubajets een dubbele schroef en een draagvleugel.Redactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.