☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Sup board vervoeren

Handige tips als je jouw sup board vervoeren gaat, we hebben alle mogelijkheden voor je in kaart gebracht. Of je nu je sup board achter je fiets of met de auto vervoeren gaat of op een andere manier.
Een sup board is ideaal voor op het water, maar op het land is het toch een vrij onhandig ding. Lang, niet echt zwaar, maar wel lastig te tillen (zeker bij een beetje zijwind) en dan heb je vaak nog wel wat losse spullen, zoals in ieder geval een sup peddel en waarschijnlijk een tas of drybag met dingen voor onderweg.

SUP board vervoeren met de auto

Om je supboard met de auto te vervoeren maak je ideaal gesproken gebruik van standaard dak dragers.
Deze dak dragers kan je dan uitbreiden met speciale hulpmiddelen om jou sup board op vast te zetten. Ga je een langere reis maken dan kan je er ook voor opteren om jouw opblaasbare supboard in de auto mee te nemen. Bij een hardboard heb je die keuze natuurlijk niet.

Maar ook zijn er dakdragers waarmee je jouw sup board direct op het dak kan meenemen. Je kan deze of met zuignappen op je dak zetten of met een zachte ondergrond.

Sup trolley

Om jouw (opgeblazen) sup board of hardboard over kortere stukken lopend te vervoeren bestaan er speciale trolleys. Deze zin er in verschillende uitvoeringen.
Let er op dat wanneer je door mul zand moet dikke banden veel prettiger zijn omdat deze niet zo diep in het zand weg zakken.
Verder zijn er trolleys waarmee je het sup board op de zijkant kan vervoeren en uitvoeringen waar je het sup board plat op legt.

Trolleys voor vervoer sup op zijkant

Trolleys waar je sup plat op ligt.

Voordeel van trolleys waar je sup board plat op ligt is dat de wielbasis vaak wat breder is en ook het loopvlak van de wielen. Dat maakt het rijden met de trolley op wat moeilijker (overhard) terrein wat makkelijker. Ook kan je twee sup boards op elkaar leggen en/of extra spullen boven op je sup board meenemen. Let wel op het maximum gewicht.

Trolley aan finbox

Een hele slimme oplossing is een trolley waarbij gebruik gemaakt wordt van de finbox om jouw supboard vast te maken aan de trolley. Stevig en lekker compact.

Sup board achter fiets vervoeren

Niet iedereen heeft het geluk direct aan het water te wonen. De meeste mensen wonen echter wel op fiets afstand. Als je een opblaasbare sup board hebt, dan zit deze vaak in een draagtas en deze kan je makkelijk op de fiets meenemen.
Heb je een hardboard sup of vind je het handiger om jouw sup opgeblazen mee te nemen omdat je genoeg ruimte hebt om hem thuis op te bergen en niet iedere keer op te moeten pompen dan bestaan er speciale fiets karren. Met zo een fietskar kan je jouw sup board achter je fiets vervoeren en boven op de sup nog wat extra spullen mee nemen. Er bestaan zelfs fietskarren met een tas waar je jouw spullen in kwijt kunt.

sup board achter fiets vervoeren

Sup op de fiets te vervoeren

Een andere manier om je sup board te vervoeren met de fiets is niet achter je fiets maar met beugels aan je fiets. Deze beugelsRedactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.