☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Suppen met hond – Tips: waar let je op

Suppen met je hond kan een leuke en uitdagende activiteit zijn voor zowel jou als je hond. Het biedt de mogelijkheid om te genieten van de natuur en te ontspannen, terwijl je tegelijkertijd oefent met balanceren en coördinatie. Voordat je begint met suppen met je hond, is het belangrijk om een aantal zaken in acht te nemen om ervoor te zorgen dat het voor jullie allebei een leuke en veilige ervaring wordt.
In dit artikel vindt je tips waar op je moet letten als je met je hond er op uit trekt. Ook vind je informatie over hoe je joujw hond langzaam kan laten wennen aan de sup. Tot slot geven we nog advies over handige producten.

Is mijn hond geschikt om mee te gaan suppen?

Net zoals bij andere outdoor activiteiten, is het belangrijk om te overwegen of je hond in goede conditie is en of hij of zij geen gezondheidsproblemen heeft die het suppen zouden kunnen verhinderen. Als je hond bijvoorbeeld last heeft van artritis of een andere aandoening die beweging beperkt, kan suppen mogelijk te intensief zijn.

Uiteraard kan jij als baasje van je hond het beste inschatten of jouw hond geschikt is om mee te nemen op het supboard. Jouw hond heeft een onbeperkt vertrouwen in jou en wil er alles aan doen om het jou naar de zin te maken.
Het is zeker niet de bedoeling dit vertrouwen te beschamen en jouw hond een nare ervaring te geven. Laat je hond dan ook altijd langzaam wennen aan deze nieuwe ervaring.

suppen hond - oefen eerst met je hond

Suppen met je hond: Hoe kies ik het juiste supboard?

Een belangrijke overweging bij het kiezen van een supboard is de grootte en het gewicht van je hond. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een supboard hebt dat stevig genoeg is om het gewicht van je hond te dragen. Als je hond te zwaar is voor het board, kan dit leiden tot onbalans en mogelijk zelfs tot een val. Bovendien is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond niet te groot is voor het board, omdat dit ook tot onbalans kan leiden.

Als je van plan bent om te gaan suppen met je hond, zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een supboard:

Welke eisen stel je aan het supboard:

  • Gewicht: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een supboard hebt dat stevig genoeg is om het gewicht van jou en je hond te dragen. Als jullie beider gewicht te zwaar is voor het board, kan dit leiden tot onbalans en mogelijk zelfs tot een val.
  • Grootte: Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond niet te groot is voor het board, omdat dit ook tot onbalans kan leiden. Kies een board dat groot genoeg is om je hond comfortabel te laten zitten zonder dat hij of zij van het board valt.
  • Stabiliteit: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het board stabiel is, zodat je hond niet van het board valt tijdens het suppen. Kies een board met een breedte van ten minste 32 inch voor de beste stabiliteit.
  • Materiaal: Het materiaal van het board kan ook van invloed zijn op de stabiliteit en het comfort van je hond. Kies een board met een dikke, stevige kern en een zachte bovenkant om te helpen bij het verminderen van trillingen en om het comfortabeler te maken voor je hond om op te zitten.

Kortom je kiest een wat groter en breder board wat voldoende stijf en stabiel is. Hoeveel groter is natuurlijk mede afhankelijk van de grootte van je hond.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn hond op het board blijft zitten?

Voordat je begint, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw trouwe viervoeter voldoende gewend is aan het supboard. Hij moet rustig op het board kunnen blijven zitten of staan.

Het is heel nuttig om eerst te oefenen met je hond op het land voordat je het water op gaat. Leg je supboard op het land neer en laat je hond wennen aan het board. Geef hem een eigen plekje op het board en gebruik daarvoor een matje of handdoek. Gebruik steeds dezelfde zodat hij weet dat dit zijn plekje is. Tevens beschermd dit de bovenkant van jouw board.

Tip
Uiteraard ben je zelf volledig vertrouwd met het suppen
voordat je samen met je hond het water op gaat.

Wat moet ik doen om te zorgen voor de veiligheid van mijn hond op het water?

Als je hond eenmaal goed getraind is en je besluit om te gaan suppen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond een goede honden zwemvest draagt. Laat jouw hond ook eerst wennen aan dit zwemvestje. Zowel op het land als in het water. Dit zal ervoor zorgen dat je hond op het water kan blijven drijven als hij of zij van het board valt.

Hieronder zie je wat voorbeelden van hondenzwemvesten. Bekijk ons uitgebreide blog als je alles wilt weten over een honden zwemvest.

€25,90
4 tweedehands vanaf €18,75
Prijs gecheckt op 26 september 2023 00:50
Amazon.nl
€27,49
2 nieuw vanaf €27,22
1 tweedehands vanaf €18,74
Prijs gecheckt op 26 september 2023 00:50
Amazon.nl
€43,47
€49,95
3 nieuw vanaf €43,47
Prijs gecheckt op 26 september 2023 00:50
Amazon.nl
€88,95
Isupcenter.nl

Bovendien is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond altijd onder toezicht is en om rekening te houden met de omstandigheden op het water. Zorg ervoor dat je altijd in de buurt van je hond bent en houd rekening met eventuele gevaren, zoals stroming of andere boten in de buurt.

Geniet van de tijd samen en ontspan in de natuur

Samen met je lievelingsdier suppen kan een leuke en ontspannende manier zijn om de tijd samen door te brengen en te genieten van de natuur. Zorg ervoor dat je alle belangrijke voorzorgsmaatregelen neemt om ervoor te zorgen dat het een veilige en leuke ervaring is voor jullie allebei. Neem de tijd om te oefenen en te genieten van de tijd samen op het water.

Suppen met hond – Veel gestelde vragen

Is mijn hond geschikt om mee te gaan suppen?

Net zoals bij andere outdoor activiteiten, is het belangrijk om te overwegen of je hond in goede conditie is en of hij of zij geen problemen heeft die het suppen zouden kunnen verhinderen. Je kan dat zelf het beste beoordelen. Houd er rekening mee dat het voor jou hond ook leuk moet zijn!

Moet ik mijn hond laten zwemmen voordat we gaan suppen?

Hoewel het nuttig kan zijn om je hond te laten zwemmen voordat je gaat suppen, is het niet per se noodzakelijk. Als je hond al goed kan zwemmen en comfortabel is in het water, kan het suppen een leuke manier zijn om dit te oefenen en te verbeteren. Als je hond echter nog niet goed kan zwemmen of niet comfortabel is in het water, kan het beter zijn om eerst te oefenen met zwemmen voordat je gaat suppen. Dit zal ervoor zorgen dat je hond zich veilig en vertrouwd voelt in het water en dat hij of zij beter voorbereid is op het suppen.Redactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.