☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Itiwit Kayak en andere Decathlon kajaks

Hoe maak je een keuze uit een Itiwit kayak en de andere Decathlon kajaks? In dit artikel nemen we het complete aanbod met je door en geven we aan voor wie, of welke doeleinden, de betreffende Decathlon kajak geschikt is.
Wat je ook vindt zijn verwijzingen naar reviews van kajaks en onderlinge vergelijkingen tussen de kajaks.

Decathlon kajaks – inleiding

Decathlon is een bekend merk als het gaat om sportartikelen. Ze hebben een breed assortiment aan producten, waaronder ook kajaks. In dit blogartikel bekijken we de Decathlon kajaks. We zullen bespreken wat voor soorten kajaks ze hebben, de kenmerken en de prijzen. Als je op zoek bent naar een nieuwe kajak of gewoon nieuwsgierig bent, dan is dit de perfecte leidraad voor jou!

Decathlon kajaks

Met het eigen merk Itiwit heeft Decathlon sowieso al een aardige portfolio aan kayaks, waarbij er voor ieder wel een passende kayak te vinden is. Maar wist je dat Decathlon ook andere merken kajaks verkoopt? Keuze genoeg dus, misschien zelfs wel weer te veel. Wij gaan je helpen om overzicht te krijgen en snel tot een shortlist te komen met kajaks die bij jou passen.

Wist je dat
Decathlon zijn naam tijdelijk in NOLHTACED had veranderd in een 3-tal vestigingen en ook op het logo van de site om aan te geven dat ze hergebruik van materialen ondersteunen, door circulair bezig te zijn.

Decathlon is een grote winkelketen met enorme winkels in meerdere landen. In deze winkels kan je voor bijna alle sporten die je kan bedenken terecht om de juiste producten te kopen.

Hoe maak je een snelle selectie uit het aanbod?

Grofweg kan je kiezen uit opblaasbare kajaks en hardshell kajaks, waarbij de opblaasbare kajaks het meest verkocht zijn en de betere opblaasbare kajaks ontworpen zijn met de drop stitch techniek. We komen dan tot de volgende onderverdeling:
– Opblaasbare kajak
– Opblaasbare kajak met drop stitch techniek
– Hardshell kajak

Hoewel van oorsprong de kajak 1 persoons was, zijn in de loop van de tijd ook 2 en 3 persoons kajaks op de markt gekomen. Dus als je weet welke soort kajak je nodig hebt en met hoeveel personen je de kayak wilt gebruiken, heb je al een aardige voorselectie gemaakt.
Maar eerst nog even uitleggen waar de verschillende soorten kayaks voor geschikt zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

Opblaasbare kajak

Een eenvoudige opblaasbare kayak is zeer geschikt om te ‘spelevaren’ en (kleine) dagtochtjes te maken. Deze zijn vaak wat voordeliger geprijsd. Het nadeel is dat ze wat minder ‘stijf’ zijn en de vaareigenschappen wat minder goed zijn dan een hardshell kayak. Daar tegenover staat dat wanneer je ze niet gebruikt veel makkelijker op te bergen zijn en eenvoudig te vervoeren.

Opblaasbare kajak met dropstitch techniek

Om de nadelen van een eenvoudige opblaasbare kayak weg te nemen heeft ontwikkeling niet stil gestaan. Door nieuwe technieken en materialen zijn er tegenwoordig opblaasbare kajaks die de concurrentie met hardshell kajaks aan kunnen. Bijna net zo stijf, maar duurzamer en klein op te bergen en makkelijk mee te nemen.
Dat maakt deze kajaks geschikt voor zowel spelevaren, maar ook voor het maken van (meerdaagse) toertochten, en het meenemen van bagage. Dit terwijl dit type kajak ook nog eens over uitstekende vaareigenschappen beschikt.
Bekijk onze Itiwit Strenfit X500 kajak review en kom erachter hoe een opblaasbare kajak er tegenwoordig uit kan zien en wat de kwaliteit en vaareigenschappen zijn.

Dropstitch techniek uitgelegd
Dropstitch techniek is een innovatieve manier om opblaasbare producten te maken. Het is een methode waarbij honderden of zelfs duizenden dunne draden, of “stitches”, tussen twee lagen PVC-materiaal worden verlijmd en vastgemaakt. Hierdoor ontstaat een sterk en rigide materiaal dat nauwelijks meer op en neer beweegt.

Hardshell kajak

Ondanks dat de opblaasbare kajaks steeds beter worden is een hardshell kajak nog steeds het soort kajak wat de allerbeste vaar eigenschappen heeft. Dus is dit type kayak zeer geschikt voor de sportievere watersporter die hele hoge eisen aan een kajak stelt. Wedstrijd sporters zullen bijvoorbeeld voor dit soort kayaks kiezen. Een groot nadeel is natuurlijk de ruimte die deze in nemen. Een ander nadeel is dat een hardshell kayak sneller kapot gaat en minder makkelijk te repareren is. Iets wat je misschien niet zou verwachten.

Itiwit Kayak – Het eigen merk toegelicht

Itiwit is het eigen merk van Decathlon voor waterrecreatie-producten, zoals kajaks, opblaasbare boten en de populaire Itiwit sup boards. Het merk staat bekend om zijn hoge kwaliteit producten tegen een betaalbare prijs. Itiwit richt zich op de recreatieve en gezinsvriendelijke markt, waarbij comfort, stabiliteit en gemak de belangrijkste kenmerken zijn van hun producten.

ITIWIT kayak - het eigen merk van Decathlon

Met een Itiwit-kajak kun je gemakkelijk en comfortabel genieten van het water, of je nu op een meer, rivier of zee bent. De kajaks zijn ontworpen met een stijlvolle en functionele look, en ze bieden uitstekende prestaties en stabiliteit. Bovendien zijn de kajaks eenvoudig op te bergen en te vervoeren, waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen en recreatieve paddlers.

In het assortiment van Itiwit vind je kajaks voor zowel volwassenen als kinderen, in verschillende maten en modellen. Of je nu op zoek bent naar een solo-kajak voor een ontspannen dag op het water, of een stabiele familie-kajak voor een avontuurlijke tocht, Itiwit heeft iets voor iedereen.Redactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.