☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Mistral sup boards – overzicht en ervaringen

Er is een uitgebreide portfolio aan Mistral sup boards. Mistral is een watersport merk die zijn sporen in de loop van de tijd verdient heeft. Overweeg je een Mistral sup board te kopen, dan is dat zeker geen slechte keuze. In dit artikel lees je meer achtergrondinformatie over het merk Mistral en krijg je een compleet overzicht van de verschillende Mistral sup boards.
We geven aan waar de verschillende Mistral sup boards voor bedoeld zijn, zodat je een Mistral sup board kan kiezen die bij jou past. Qua maatvoering maar ook hoe je het sup board gebruiken gaat.
Dus lees snel verder en kies het sup board waar jij het meeste plezier aan gaat beleven.

Mistral sup boards – waar verkrijgbaar?

Er zijn heel veel aanbieders waar je een Mistral sup board kopen kunt. Zo kan je bij de leverancier zelf terecht maar ook bij heel veel andere webshops. Het loont zeker de moeite prijzen te vergelijken. Op deze site proberen we je daarbij te helpen.

Ook zijn er webshops waar je een Mistral sup board goedkoop kunt kopen en waar je eigenlijk niet zou verwachten dat ze sup boards van een bekend merk verkopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Lidl. Zie hieronder het actuele aanbod:

Voor weinig geld koop je een allround opblaasbaar sup board bij de Lidl. Dit sup board is zeer compleet uitgerust (inclusief zitje!) en heeft merendeel 5 sterren beoordelingen, dus is zeker een goede koop voor dit budget.
Ook het yoga sup board is zeker geen slechte keuze. Erg compleet en klaar voor gebruik. Je kan er zelfs mee toeren. Verwacht echter niet dezelfde vaareigenschappen als een sup die specifiek ontworpen is om te toeren.
Je moet er wel snel bij zijn, want deze supboards zijn snel uitverkocht bij de Lidl.

Kijk ook eens naar het complete aanbod aan Lidl watersportartikelen.

Allround Mistral sup boards

Verreweg de meeste sup boards die verkocht worden zijn allround sup boards. Dat is ook wel te begrijpen want daarmee kan je ‘alles’. Mistral heeft dan ook veel verschillende allround sup boards in veel verschillende maatvoeringen.
Juist de maat van een sup board is heel belangrijk. Hoe groter/breder, hoe meer drijfvermogen, maar hoe lastiger wendbaar. Bekijk ook eens onze sup koopgids waarin je kan vinden waar je op moet letten wanneer je een sup board kopen gaat.

De Mistral Coral 10’5 verdient wat extra aandacht. Wij zijn bijzonder gecharmeerd van het fantastische grafische design, maar ook hoe dit sup board technisch in elkaar zit. Dat maakt dit sup board licht en stijf. Door zijn geringe dikte snel op te pompen en weinig windgevoelig.
Wil je alles over dit board weten lees dan ook de Mistral Coral 10’5 review op deze site. Ook geven we daar aan wat eventuele alternatieven zijn en met onze prijsvergelijker vind je altijd de beste deal.

Overige Mistral sup boards

De Mistral Spirit is een zeer sportief sup board. Deze Mistral Spirit is geschikt voor wedstrijden en snel cruisen. Je ziet het al aan de lange smalle vorm. Deze vorm zorgt ervoor dat je hoge snelheden kunt bereiken. De stabiliteit en wendbaarheid is hierdoor minder. Dus dit sup board is geschikt voor gevorderden en niet zo erg geschikt voor beginners.
Let op want dit board is als complete set en als los board te verkrijgen. Vandaar het prijsverschil. Waarschijnlijk is dit niet jouw eerste sup board en misschien kan je dan goed uit de voeten met alleen het board zonder de accessoires. Dat scheelt toch weer geld.

Over het merk Mistral

Het merk Mistral bestaat al sinds 1976 en is ontstaan nadat Peter Brockhaus met het merk Ten Cate uit Almelo het windsurfen erg populair had gemaakt. Het idee van Peter Brockhaus was dat de sport een andere benadering van design en lifestyle nodig had. Samen met een bestaande fabrikant is toen Mistral ontstaan. ‘s Werelds eerste ‘lifestyle brand’.
Lange tijd lag de focus alleen op windsurfen en alles wat daarbij hoort. De surfplanken en zeilen hebben in loop der jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt.

Wist je dat
Mijn eerste surfboard een Mistral Maui was. In de jaren ’80 was dat echt een super modern ding, maatje strijkplank. Bij geen wind werd deze Mistral Maui ook al als sup board gebruikt, zonder dat we wisten dat het suppen nog niet ‘uitgevonden was’.

Pas vanaf 2014 kwam het ‘suppen’ in beeld en zie hoe deze sport zich heeft ontwikkeld in de afgelopen jaren. De allernieuwste ontwikkelingen zijn op het gebied van ‘foilen’. Mistral heeft ook innovatieve producten op het gebied van windfoilen en wingfoilen in hun portfolio.

Mistral

Vrije tijds kleding, wetsuits en heel veel accessoires maken het assortiment producten compleet en maken dat Mistral een lifestyle brand is.Redactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.