☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Neoprene sokken, warme voeten met neopreen sokken zwemmen

Ben je een fervent open water zwemmer en wil je dit zo lang mogelijk blijven doen. Ook als het water kouder wordt, dan wil je misschien neoprene sokken kopen. Waarschijnlijk bezit je al een wetsuit, maar als je daarbij met neopreen sokken gaat zwemmen blijven ook je voeten langer warm.
Ik heb het meegemaakt hoor in het verleden, als training voor de triathlon. Zo vroeg mogelijk in het seizoen met alleen een wetsuit aan zwemmen in buitenwater. Het deel van je lichaam wat uit je wetsuit steekt is paars als je uit het water komt.
Ga je aan het eind van de zomer zo lang mogelijk door met zwemmen in open water zwemmen dan is het niet meer te doen met alleen een wetsuit, neopreen zwemsokken, maar ook andere neopreen attributen helpen dan om het zo lang mogelijk vol te houden.
Zone 3 zwemsokken, BTTLNS zwemsokken zijn bekend en echte aanraders. Over de neopreen zwemsokken Decathlon hebben we wel wat te melden, goedkoop maar……

In koud water zwemmen ~ wanneer neoprene sokken gebruiken

Neoprene sokken zijn er voor verschillende doeleinden. Je hebt er die speciaal gemaakt zijn om mee te zwemmen, maar er zijn er ook die je kunt gebruiken bij bijvoorbeeld het suppen of andere watersporten.

Wanneer je neopreen sokken gaat gebruiken is voor iedereen verschillend.

Je hebt mensen die gaan winterzwemmen die meer voor de kick van het overwinnen van het koude water gaan. Zij willen absoluut geen beschermingsmiddelen om zichzelf warm te houden.
Waarschijnlijk hoor jij daar niet bij, want anders was je niet op deze pagina gekomen

zwemmen in open water - neopreen sokken als het koud is

Er is ook een groep mensen die gaan voor de zwemtraining op zich. Tijdens de training willen ze zich wel een beetje comfortabel voelen. Dus ook als het water kouder wordt.

Die mensen vinden zwemmen in open water zoveel fijner dan in een zwembad trainen, en dat is het natuurlijk ook.

Wat is koud?
Wanneer de ijsberen hout gaan sprokkelen voor een vuur,
dan is het pas koud

Je merkt vanzelf dat wanneer de zomer voorbij is en het herfst en daarna winter wordt dat jouw wetsuit niet voldoende is om warm te blijven. Op dat moment kan je overwegen of je een neopreen badmuts, neopreen handschoenen of neopreen zwemsokken kopen gaat.

Neopreen sokken Decathlon

Wij hebben uiteraard ook gekeken naar de neopreen sokken van Decathlon. Dat blijken vooral duiksokken of duikschoenen te zijn.

Zoals je ziet heb je neopreen sokken 2mm dik en neopreen sokken 3 mm of meer. De 2mm is met name handig als je nog zwemvliezen wilt gebruiken, wat je niet vaak zult doen. Toch kan je met korte zwemvinnen wel stiekem je beenslag extra trainen.
Alhoewel de neopreen sokken van Decathlon aantrekkelijk geprijsd zijn is het wel goed om op een paar dingen te letten. Krijg je deze wel zo makkelijk aan (en uit) want er zit geen klittenband sluiting. Zeker als het koud is gaat dat moeite kosten, daarbij komt dat ze nogal laag zijn.

Een ander punt van aandacht is dat er ook modellen met een hardere zool zijn. Met zwemmen misschien niet zo prettig. Wel weer fijn om je voetzolen te beschermen bij het in en uit het water gaan.

Neopreen duiksokken van andere aanbieders

Neopreen ijszwem sokken over je Neopreen zwemsokken

We kwamen ook nog neopreen ijszwem sokken tegen. Dit zijn een soort overschoenen. Deze kan je over neopreen sokken 2mm of 3mm trekken. Ontwikkeld voor als het water onder de 7 graden komt. We nemen aan dat de minimum temperatuur 0 graden is, anders wordt het water ijs 😉

Neopreen zwemsokken ~ waar moet je op letten bij de aanschaf?

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn, de juiste maat is natuurlijk belangrijk en de dikte van het neopreen. Daarbij komt dat de betere neoprene sokken om te zwemmen vaak wat hoger zijn en makkelijk zijn om, over je wetsuit heen, aan en uit te trekken.
Persoonlijke voorkeuren en hoe je ze gaat gebruiken spelen ook een rol. Wil je met zoomers zwemmen, dan kan je het beste 2mm dikke goedkope zwemsokken gebruiken. Wil je zwemsokken met wat stevigere zolen om makkelijker in en uit het water te kunnen gaan? Dat gaat dan een beetje ten koste van het zwemcomfort, maar je houdt ze wel langer heel.

Neoprene sokken ~ Meer informatie

Uiteraard ben je niet goed beschermd met alleen neopreen sokken. Lees ook waar je nog meer op moet letten bij het open water zwemmen, zeker ook als dat zwemmen in de winter gaat doen.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de beste neopreen sokken?

De beste neopreen zwemsokken zijn van de merken Zone 3 en BTTLNS. Lang en makkelijk aan en uit te trekken.

Waar vind ik goedkope neopreen sokken?

Ga je voor budget neopreen sokken dan is het wel zaak goed uit te zoeken of dat voor jou de beste keuze is.Redactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.