☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Dryrobe kopen – waar let je op?

Een dryrobe kopen is, als fervent watersporter, zeker een goed idee. Maar wat is een dryrobe eigenlijk en waar let je op bij de aanschaf?
Dryrobe is eigenlijk een merknaam, maar wordt ook wel eens omkleed poncho, surf poncho, swim parka of omkleed parka genoemd. Dryrobe is de standaard in de markt en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Je kan echter ook voor een goedkoper alternatief gaan.
Bij Decathlon bijvoorbeeld hebben ze een wat voordeliger geprijsde uitvoering van zo een surf poncho in het assortiment. Echter zitten er toch wel wat verschillen tussen de producten. Deze verschillen ervoor dat ze meer of minder geschikt zijn in verschillende omstandigheden.
Een heel voordelig alternatief als het warm is, is om een omkleed handdoek te gebruiken.

Omkleden in het openbaar

In dit artikel vindt je heel veel informatie hoe je jezelf om kunt kleden in het openbaar en welk product je daarbij kunt gebruiken afhankelijk van de weersomstandigheden. In de winter heb je niet alleen behoefte om je makkelijk om te kleden zonder dat iedereen het ziet, maar is het ook belangrijk dat je lekker warm blijft voordat je aan jouw outdoor activiteit begint en snel warm wordt wanneer je klaar bent met sporten.

Dryrobe Advance

De Dryrobe Advance kan je gebruiken om je om te kleden voor en na buiten activiteiten. Denk daarbij aan winterzwemmen, surfen en suppen als het wat kouder is, maar ook voor andere niet watersporten die je buiten doet zoals bijvoorbeeld obstacle runs. En niet alleen omkleden, maar ook om je warm te houden voor een wedstrijd of buiten activiteit.

De pasvorm is ruim, met ruime armgaten. Dat moet ook, want daardoor kan je jouw armen uit je mouwen naar binnen trekken en je omkleden. De rits kan je zowel van buitenaf als van binnenuit open en dicht doen.

Dryrobe kopen - logo

De jas is wind- en waterdicht en heeft een warme stof aan de binnenkant. Let erop dat je de juiste maat koopt. In tegensteling tot veel andere kleding hoort de Dryrobe heel wijd te vallen. Je moet immers genoeg ruimte hebben om je om te kleden. De Dryrobe heeft een ruime binnenzak waarin je jouw ondergoed in op kunt bergen.

Overigens heeft Dryrobe ook omkleedjassen die niet water- en winddicht zijn. Deze zijn uiteraard een stuk goedkoper en beter geschikt als het wat warmer is.

Daarbij komen we gelijk bij goedkopere alternatieven die misschien zelfs wel beter zijn als het niet zo koud is.

Dryrobe Decathlon alternatief kopen

Bij Decathlon hebben ze in het assortiment goedkopere alternatieven voor de Dryrobe. Van het eigen merk OLAIAN verkopen ze verschillende surfponcho’s. Het verschil met de Dryrobe is dat deze poncho’s geen rits hebben en niet water- en winddicht zijn.
Ze zijn echter wel een stuk goedkoper en prima als het wat minder koud is. Misschien zelfs wel beter want een Dryrobe kan in de zomer wel eens te warm zijn;-)

Omkleedjas / omkleed poncho – alternatieven voor Dryrobe

Een omkleedjas gebruik je als het wat kouder is. Niet alleen Dryrobe lvert deze, er zijn veel verschillende merken op de markt, zoals b.v. Frostfire en Langwei.

Op de afbeelding zie je duidelijk wat de voordelen van een omkleedjas zijn juist als het wat kouder is. Winddicht, waterdicht, warme voering, grote opbergzak voor b.v. ondergoed, een rits die van binnen en van buitenaf gebruikt kan worden en een capuchon.

Het is duidelijk dat deze ideaal is als het koud is, maar minder geschikt als het lekker warm is. Een omkleed poncho is dan beter geschikt. Een nog goedkoper alternatief is een omkleed handdoek. Zo een handdoek is geschikt als de temperatuur heel aangenaam is.

Omkleed handdoek

Een omkleed handdoek is geschikt wanneer het lekker warm is. Vroeger zag je mensen moeilijk doen met een gewone handdoek als ze hun badkleding op b.v. het strand wilden aan- of uitdoen. Met een omkleedhanddoek gaat dat veel handiger.
Bovendien is een handdoek ook prettig om je in te verplaatsen, wanneer je niet alleen in je badkleding wilt lopen. Ze zijn er met leuke designs en ook van verschillende materialen. Uiteraard badstof, maar ook microvezel. Het voordeel van microvezel is dat vocht makkelijker opgenomen wordt maar ook dat een microvezel handdoek sneller droogt en compacter op te bergen is.

Dryrobe kopen – het ontstaan van

In het filmpje kan je goed zien met wat voor idee Dryrobe zijn product ontwikkeld heeft. Je kan dan goed zien hoe een aantal jaren geleden de surfsport eruit zag en zich in de tussentijd ontwikkeld heeft.

Let ook op de bubbeltjesbadmuts van de vrouw in het begin van het filmpje. Deze gebruikte ik vroeger met zwemmen in koud water met daaroverheen een gladde badmuts. De meeste warmte verlies je immers door je hoofd, tegenwoordig heb je neopreen badmutsen om je hoofd warm te houden.Redactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.