☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Powerkite kopen ~ Waarom zou je?

Wil je een powerkite kopen? We helpen waar je op moet letten. We gaan je ook uitleggen wat een powerkite is en wat je er mee kunt als je wilt leren kitesurfen. Bij het kitesurfen is een van de dingen waar je mee moet leren omgaan de kite. Er bestaan meerdere soorten kites waar je mee kunt kitesurfen.
Op zich is powerkiten niet een activiteit die iets met watersport te maken heeft. Omdat je het als opstap kunt gebruiken om te leren kitesurfen denken we dat dit onderwerp toch wel thuis hoort op 365watersport.
Een powerkite kan je niet mee kitesurfen, maar een powerkite kan je wel goed gebruiken bij het leren kitesurfen. We hebben het dan met name over het gevoel krijgen hoe de kite reageert en hoe je met de kracht van de wind kunt ‘spelen’.

Powerkiten ~ Wat is dat?

Powerkiten is eigenlijk vliegeren voor gevorderden. Wanneer je wel eens gevliegerd hebt, dan weet je dat er op een vlieger al veel kracht komt te staan. Een powerkite is speciaal ontworpen om nog meer kracht te genereren.
Ga je een powerkite kopen, dan zet je daarmee een goed eerste stap om te leren kitesurfen. Een powerkite hoeft niet heel duur te zijn en je kunt heel veel oefenen met de kite. Dit geeft je een enorme voorsprong als je je eerste kitesurfles gaat doen.

Powerkite kopen ~ waar op letten

Wanneer je een powerkite kopen gaat zijn er een aantal zaken belangrijk. Het is erg belangrijk dat je een powerkite koopt die past bij jou gewicht. Bij iedere kite staat aangegeven voor welk gewicht de kite geschikt is. Let daar op!
Verder bevelen wij aan dat je een powerkite koopt met een ‘bar’ in plaats van een powerkite met 2 afzonderlijke handgrepen. Dat benaderd meer het gevoel wat je straks ook met kitesurfen gaat krijgen.
let er ook op dat jouw powerkite een veiligheids systeem heeft. Minimaal een leash die je om je pols vast kan maken.

Powerkites met bar

Hieronder vind je een aantal powerkites met een bar. Wij adviseren een powerkite met een bar wanneer je wilt gaan kitesurfen.

Powerkites met handgrepen

De onderstaande powerkites hebben geen bar, maar handgrepen. Deze zijn vaak wat goedkoper. Ook met dit soort powerkites krijg je wel het gevoel wat de kracht van de wind doet en hoe je de kite moet besturen. Voor kinderen is dat ook een goede oefening. Koop dat een niet te grote kite.
Eventueel kan een losse bar kopen, waarmee je de kite uit kan breiden, maar waarschijnlijk is het dan voordeliger om een complete set inclusief een bar te kopen

Powerkiten ~ hoe oefen je dat?

Zorg altijd dat je verstandig oefent en geen onnodige risico’s neemt. Straks als je op het water gaat kitesurfen moet je dat immers ook doen.
We geven hier wat aandachtspunten:

  • Oefen met een windkracht die bij je past.
  • Ga niet alleen, oefen met anderen samen. Wel zo gezellig en je kunt wat van elkaar leren en elkaar helpen.
  • Leer als eerste hoe je de druk uit je powerkite kan wegnemen.
  • Houd afstand tot andere powerkiters.
  • Houd je armen gestrekt, anders hou je het niet lang vol
  • Kleurcodes op je kite, houd rood aan de linkerkant.
    De betere kites hebben kleurcodes. Rood is de kant die je links moet houden (in de scheepvaart is rood bakboord, de linkerkant in de richting waarin je vaart dus). Dat helpt je later bij voorrangsregels op het water.

Meer informatie

Wist je dat je als je kunt powerkiten je al een behoorlijke voorsprong hebt als je gaat kitesurfen, maar ook als je b.v. gaat wingsurfen of wingfoilen.Redactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.