☑️ Bekijk de beste watersport aanbiedingen hier

Neopreen zwembroek kopen? Oefen voor een betere zwemtechniek!

Een neopreen zwembroek kopen is dat een goede beslissing? Wij denken dat een zwembroek neopreen wel een nuttige toevoeging kan zijn. We gaan je uitleggen waarom we dat vinden. Het voordeel zit hem met name in een meer horizontale ligging in het water en heeft te maken met techniek.
Een neopreen zwembroek wordt ook wel neopreen jammer of neopreen zwemshort genoemd. Er is eigenlijk geen verschil tussen een neopreen zwembroek heren en een neopreen zwembroek dames. Het effect is hetzelfde.

Neopreen zwembroek ~ Over zwemtechniek

Heb je een heel goede zwemtechniek, we hebben het over crawlen, dan is een neopreen zwembroek kopen niet nodig.
Is jouw zwemtechniek niet zo heel super, wat je merkt doordat je benen wat naar beneden zakken in het water en je dus niet mooi horizontaal ligt. Het nadeel is dan dat je snelheid naar beneden gaat omdat je een groter oppervlakte door het water moet verplaatsen.

Met een mindere zwemtechniek kan een neopreen zwembroek jou helpen. Je hebt wat meer drijfvermogen en ligt meer horizontaal in het water.
Wij zijn erg tevreden over de neopreen zwembroek van Decathlon en raden deze aan. Het is een mooie 4 mm dikke neopreen short en deze zal jouw ligging in het water sterk verbeteren.

Verbeter je zwemtechniek
Met een neopreen zwembroek lig je meer horizontaal in het water en
kan je je meer focussen op je armtechniek.

Zwemtechniek verbeteren

Is jouw zwemtechniek niet zo goed, dan zou je in de eerste plaats jouw zwemtechniek kunnen gaan verbeteren. Dit kan door techniek trainingen, die doe je vaak in het zwembad. Vaak zal je tijdens de techniek trainingen een pullbuoy gebruiken om zo horizontaal mogelijk in het water te liggen. Heb je eenmaal een niet zo goede techniek dan is dat niet 1,2,3 verbeterd, daar gaat wat tijd overheen is mijn ervaring.

Zwemmen met een wetsuit

Wanneer je in het buitenwater gaat zwemmen zal je wanneer het water koud is vaak en wetsuit aan hebben. Met een wetsuit heb je meer drijfvermogen en zal je automatisch meer horizontaal in het water liggen. Met een wat mindere zwemtechniek wordt je dus geholpen door je wetsuit.
Lees meer over zwemmen in open water

Zwemmen zonder wetsuit – maar met neopreen zwembroek

Maar wat nu als de temperatuur van het water OK is. Dan ga ik liever zwemmen zonder wetsuit. Geen gedoe met aan en uitrekken, je kan je vrijer bewegen en je krijgt het minder warm. Met een pullbuoy zwemmen in het buitenwater kan, maar ik vind het geen fijne optie. Een neopreen zwembroek is dan een goede keuze. Je ligt beter horizontaal in het water en hebt toch geen pullbuoy nodig.
Doordat je meer horizontaal in het water ligt, kan je de focus meer op jouw (arm)techniek houden, je hebt meer rust in jouw slag.

Neopreen zwembroek kopen – Conclusie

Een neopreen zwembroek kopen is een goede optie als je techniek niet zo goed is en je toch wat meer horizontaal in het water wil liggen. Voordeel is dat je minder waterweerstand hebt en dus sneller zwemt. Ook helpt het je meer de focus op je zwemtechniek te houden en houd je het zwemmen langer vol.

Andere hulpmiddelen om je zwemtechniek te verbeteren

Er zijn ook nog andere hulpmiddelen om je zwemtechniek te verbeteren. Je kan een zwemplank gebruiken om je beentechniek te verbeteren.

€24,99
Decathlon.nl

Een pullkick is een zwemplank en een pullbuoy in één.

Meer informatie

We hebben ook informatie over veilig zwemmen en zwemmen in de winter. Hier staan wellicht ook nuttige tips in voor jou.
Verder zijn er natuurlijk andere neopreen zwemspullen, maar die zijn meer om je tegen de kou te beschermen. Uiteraard geven ze ook drijfvermogen. Het eerste is wat je doet is dat je in plaats van je neopreen zwembroek een wetsuit draagt om je tegen de kou te beschermen. Ook daarmee heb je meer drijfvermogen en zal je merken dat je sneller gaat.
Wist je dat je ook met neopreen sokken, een neopreen badmuts en neopreen handschoenen zwemmen kunt als het heel koud is?

Veel gestelde vragen

Is een neopreen zwembroek goed voor mijn zwemtechniek?

Een neopreen zwembroek (zwemjammer of zwemshort) zorgt ervoor dat je meer horizontaal in het water ligt. Je hebt hierdoor minder waterweerstand en kan je beter focussen op jouw techniek. Ja dus. Bekijk hier de beste neopreen zwembroek.

Wat is het verschil in het gebruik van een pullbuoy en een neopreen zwembroek?

Het voordeel van een pullbuoy is dat je af kunt wisselen tijdens een training door hem wel of niet te gebruiken. In open water is een pullbuoy niet zo handig en gebruik je liever een neopreen zwemshort. Bekijk hier de beste neopreen zwembroek.Redactie

De redactie van 365watersport bestaat uit enthousiaste (water)sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over de diverse watersporten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.